Илиян Василев към Специализирания съд: Доверието във вас е сринато

Илиян Василев към Специализирания съд: Доверието във вас е сринато - картинка 1

Вашето правосъдие не се раздава в съдебните зали, а във високите етажи на пленената от олигархични, политически и личностни интереси съдебна система

Вашето правосъдие не се раздава в съдебните зали, а във високите етажи на пленената от олигархични, политически и личностни интереси съдебна система. Именно Гешев осъди далеч преди съда Иванчева и Петрова с показния си арест и многобройни медийни изяви, в които нямаше дори и помен от това, че само съда осъжда.

Когато главният прокурор ви назначава като съдии и ви кадрува, ние, обикновените граждани не можем да имаме доверието, че вие ще отсъдите, когато трябва въпреки конюнктурата и специфичните интереси на прокуратурата в полза на обвинените. В това няма нищо специално, а престъпно.


Доверието във вас е сринато, не защото не искаме да ви вярваме, а защото в известните на обществеността случаи, вие работите по ваши правила, назначавате съдебните състав по целесъобразност. Сами сривате доверието към вас, а след това се оплаквате, че обществото не ви вярва.

Никой не иска от вас да бъде добри, искаме да бъдете справедливи, а не сте. Не сте и професионалисти, не сте независими. Правосъдието ви не е сляпо, не е независимо, а се намира под тоталния контрол на задкулисието, на което се подчинявате. И вместо да се борите за своята независимост, браните като заложници своя похитител.

Самият факт че дадохте 20 годишна присъда на две жени, въпреки достатъчното доказателства за манипулация с участието на КПКОНПИ и специализираната прокуратура, говори за вашия професионален морал. По точно за неговото отсъствие.

Самозабравили се, самовъздигнати в собствената си значимост хора.

Без обществено доверие сте обикновени статисти в театър, в които играете определени от други роля.
Кого си мислите, че може да убедите във вашата независимост и професионална чест, когато чудесата от оперативност се проявяват само по дела в интерес на специализираната прокуратура, както беше казусът с замяната на ареста на Иванчева с домашен арест?

И накрая - страстта и упоритостта с която се борите за да запазите сегашната система, която компрометира вашата независимост и професионална чест, е достойна само за битка за издигане на общественото доверие и статут на хората в черни тоги.

Общественото медийно "правосъдие", което доведе до оставките на замесените в апартаментгейт, е доказателство за дълбоката поквара и порок на съдебната система, която не може да произведе справедливост, дори в елементарни и минимални стандарти.

Затова разследващата журналистика произвежда повече оставки, отколкото вашите присъди или обвинения. Хората се умориха да очакват да защитавате правото и справедливостта, вместо вашите привилегии или уюта на вашите повелители.
Ако прараздаването беше на място - медиите щяха да отразяват успешни съдебни процеси, в които няма избирателност, няма защитени и имунизирани от правосъди елити. Когато вие не си вършите работа, медиите остават единственото място за въздаване на справедливост чрез разследвания и обществена критика. Тези журналисти, граждански активисти и медии вършат вашата несвършена работа като прокурори и съдии.

Не ви устройва, че не можете да управлявате този процес, в условията на медиен комфорт, както го бяхте замислили със схемата на извънредния нов "Народен" съд. Толкова по зле - когато вместо с народа сте избрали да бъдете с неколцина временно силни и самозабравили се политици и олигарси.
Ваш избор.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове