Илиян Василев: Събитията в Габрово вече миришат на провокация

Илиян Василев: Събитията в Габрово вече миришат на провокация - картинка 1

...съдът нещо много снизходително започна да действа - вероятно това е част от договорката на лумпените с поръчителите

Събитията в Габрово вече намирисват на провокация. Първо, защото не е трудно да се договориш с лумпен рома, а "биячът" е класика като профил. Не зная, но няма случайност в толкова абсурдно нападение на трима над продавач. Заснето от камера, сякаш са знаели и съзнателно са действали. 
Второ, всеки отделен случай може да се преекспонира отвъд реалните измерения на проблема. Да не говорим, когато пътьом има катализатори - атакисти, националисти и прочие агенти на деструкцията.

Иначе има проблем - съдът нещо много снизходително започна да действа - вероятно това е част от схемата с предварителното договаряне на такива показни акции - ти действаш, след това не получаваш нужното наказание.
Трето, теренът за протест е толкова широк, основно след години на бездействие и потушаване на кризи, вместо дълбоки и системни решения. Както се казва, вървим в пространство, пълно с барут и всяка искра предизвиква пожар.
Четвърто, с тази жандармерия какво очаквате - тя винаги може да съучаства в разпалването на напрежение. 


Имаме вече и журналист с превръзка, и пак без особена причина насилие на жандармериристите - пазителите на властта.
Пето и последно - тълпата която иска саморазправа и атакува ромски жилища е друг тип екстремизъм, който трябва да бъде обуздан, на всяка цена. 
Познавайки руските хибридни учебници, един от първите уроци е използването на етнически проблеми и противостоене за деструкция. Тук няма и не може да има никакви подусловия.
Сигурен съм, че зад ербап момчетата с бръснати глави стоят подобни сили. Само една малка част от тях - тарторите са платени, другите мразят безплатно.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове