Илиян Василев: Виртуалният свят, в който Бойко е важен и значим, съществува само в безкритичните медии

Илиян Василев: Виртуалният свят, в който Бойко е важен и значим, съществува само в безкритичните медии - картинка 1
a_fuck_off.png

"Единственото, което нашият Първи е правил е да проси "конграчулейшънс""

Борисов пак се "качи на жипката" в Брюксел и демонстрира тотален контрол върху медийната ситуацията. Той имаше кандидат за всичко - за шеф на комисията, за шеф на Парламента, за щеф на Евросъвета. Направо ми стопли сърцето  - "българи юнаци" имахме за всичко. Хапваш салатка, пийваш ракийка и гледаш ТиВи как Бойко прави чудеса от дипломация. 
Медиите безкритично повтаряха всеки трепет на неговата мисъл. 
Апогеят беше - ГЕРБ ще подкрепят Станишев. 

А всичко е фейк, виртуален свят, в който Бойко е важен и значим. Защото реално никой от кандидатите му реално не е имал шанс, нито е бил реално обсъждан.
Сега е време да се върне от Брюксел с празни ръце и да ви убеди, че много майсторски, почти виртуозно, сме се отказали от тези високи постове, въпреки че всички са ни молили.

Помните ли как на пазара в Брюксел са му предлагали българин да бъде върховен комисар Комисар - най-високия пост, и как той отказал, защото "не го интересувало"?
Всъщност единственото, което нашият Първи е правил е да проси "конграчулейшънс" - да падне мониторингът, да одобрят управлението му, да получи някакъв келепир или келепирец - покана за ЕРМ2, за Шенген, за да има нещо, с което да отклони вниманието от сриващата се ситуация в България.
Тенкю, мистър премиер - голяма работа сте. Три дни живяхме с мисълта, че отново е 1994 година и България е първа в политическата олимпиада, която се разиграваше в Брюксел.
А сега да се върнем към сивото ежедневние - я какъв еврокомисар си имаме -- и там добре, че ни се полага, защото по заслуги не се знае дали щяхме да имаме някакъв пост.
Както казах още в началото - тази работа с договарянето на постове е функция на лични качества - и тъй като не сме от най-големите държави, е и следствие на умение да позициониращ не много, а един кандидат за един пост и да усилиш качествата му отвъд предела.


С какво да го направи нашия - с език, с маниер, с аргументи /хей, ю - хей, ти, ела тук да ти говорим/ с предавания "на живо" на срещи, които трябва да бъдат дискретни?
Ашколсун, машаллах, баш бакан булгаристан!
И какво като сте ме забранили да ме канят по всички видни телевизии?

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове