Индийски жени, продадени в Саудитска Арабия

Индийски жени, продадени в Саудитска Арабия - картинка 1

Те се търгуват за около £4000

Индийските жени се продават "като продукти" само за  £4000 в Саудитска Арабия и £ 2000 в Бахрейн, заяви министърът на благосъстоянието на Индия, цитиран от Independent.

Пале Рагунатх Реди потвърди, че жените от южния регион Андхра Прадеш на Индия са задържани в ужасяващ вид в Персийския залив, след като избягват от затворите, в които попадат.

В писмо до министър на външните работи на Индия, Реди апелира към националното правителство за защита на жените от чуждестранни агенти за набиране на персонал, които ги продават, сякаш са дошли от "магазин за търговия на дребно". Те ги примамват с обещанието на тройната заплащане.

Експертите смятат, че повече от двадесет хиляди индийски жени са били държани в лоши условия в щата Андра и съседния щат Телангана.

Има оплаквания за физическо насилие, малтретиране, неплащане на заплати и отричане на основните права на човека.

Реди потвърди, че повече от 25 жени, които понастоящем са в затвори от Персийския залив, са потърсили помощ от държавното управление на Андра Прадеш в последните няколко месеца.

"Трябва да се инициират необходимите стъпки, за да се погрижим за тези жени! Да им осигурим безопасно пътуване и необходимите стъпки“.

От друга страна индийското правителство потвърди, че ще се свърже с министри на Саудитска Арабия и Бахрейн следващия месец, за да назначат разследване на условията, в които живеят имигрантите.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове