"Инфинити" обяви, че пуска най-неустоимия си модел

"Инфинити" обяви, че пуска най-неустоимия си модел - картинка 1

Най-неустоимият модел на "Инфинити", така от компанията лансират готовия за премиера на автосалона в Лос Анджелис кросоувър QX50. В него, за първи път в сериен автомобил, дебютира бензиновият турбодвигател с променящо се при нужда съотношение на компресията.За двулитровия мотор се твърди, че комби…

Най-неустоимият модел на "Инфинити", така от компанията лансират готовия за премиера на автосалона в Лос Анджелис кросоувър QX50. В него, за първи път в сериен автомобил, дебютира бензиновият турбодвигател с променящо се при нужда съотношение на компресията.

За двулитровия мотор се твърди, че комбинира мощността на бензинов турбо двигател с въртящия момент и ефикасността на четирицилиндров дизелов мотор, пише dnevnik.bg. Съотношение на компресия варира между 8:1 (за високи динамични показатели) и 14:1 (за ефикасност), а агрегатът генерира 268 к.с. и 380 Нм. въртящ момент.

Данни за разхода на горива за момента още няма, но се посочва, че моделите със задвижване на предните колела предлагат 35% повишение в ефективността при разхода на гориво в сравнение с предхождащия V6 бензинов мотор в QX50, а моделите със задвижване на четирите колела предлагат 30 на сто повишение в ефективността.

"Инфинити" обяви, че пуска най-неустоимия си модел

© Инфинити

 

 

Двигателят е комбиниран с вариаторна скоростна кутия, а дългият 4.70 метра кросоувър се ускорява до 100 км/ч за 6.3 секунди. Моделът е изграден върху изцяло нова платформа, в която има сериозно използване на стомана със супер висока якост. Този материал е лесен за моделиране, а и намалява теглото, въпреки повишената издържливостта при огъване.

В QX50 се вграждат асистиращите системи, обединени под името "ПроПайлът Асист", които позволяват автомобила да се придвижва без намесата на водача при шофиране по магистрала.

В салона са използвани висококачествени материали, а плъзгаща се задна седалка, осигурява различни варианти, съобразени с нуждата от повече простор за пасажерите или повече място за багаж. Така обемът на багажника при вдигнати облегалки на седалките е между 895 и 1048 л., а когато задната седалка бъде плъзната максимално напред и сгъната, обемът се покачва на 1669 литра.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове