Иран показва "мускули" на САЩ, праща бойни кораби в Мексиканския залив

Иран показва "мускули" на САЩ, праща бойни кораби в Мексиканския залив - картинка 1

Иранските военноморски сили (ВМС) се подготвят да изпратят свои военни кораби на посещение в Латинска Америка и Мексиканския залив в близко бъдеще, съобщават ирански медии, цитирани от руски агенции.Новоназначеният командир на ВМС на Иран Хосеин Ханзади уточни, че неговият флот ще прекоси Атлантич…

Иранските военноморски сили (ВМС) се подготвят да изпратят свои военни кораби на посещение в Латинска Америка и Мексиканския залив в близко бъдеще, съобщават ирански медии, цитирани от руски агенции.

Новоназначеният командир на ВМС на Иран Хосеин Ханзади уточни, че неговият флот ще прекоси Атлантическия океан и ще издигне и развее иранското знаме в Мексиканския залив, пише news.bg. Смята се, че посещението е демонстрация на мощта на Техеран далеч отвъд бреговете му.

"Нашият флот от военни кораби ще бъде изпратен в Атлантическия океан в близко бъдеще и ще посети една от приятелските държави в Южна Америка и Мексиканския залив", се изтъква в изявлението на Ханзади, цитирано от агенция "Фарс".

Ханзади също така обяви планове за модернизиране на капацитета на иранския военноморски флот, така че да може да плава в открито море между Европа и Северна и Южна Америка.

В информация на агенция "Тасним" обаче се посочва, че намерението на Техеран да има присъствие в международни води ще бъде използвано само за демонстриране на мощ и разпространяване на послание за мир и партньорство.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове