Искам да взема куфара и да се прибера у дома!

Искам да взема куфара и да се прибера у дома! - картинка 1

Защо протестират българите в чужбина?

"Искам един ден да взема куфара и да се прибера у дома. Завинаги, а не както от 7 години насам – да се прибирам само за ваканциите".

С тези думи младо момиче, студентка по медицина във Франция, обяснява защо подкрепя протестите срещу корупцията в България, чиито основни искания са оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

"Протестирам, защото всяко друго мое действие в момента би било съучастие в забиването на последния пирон в ковчега на правовата държава и демократичността", казва българин, който живее в Норвегия.

Млад мъж, живеещ в САЩ, смята, че в България има обезличаване на институциите и медиите.

Затова се присъединява към исканията за оставка.

"Надяваме се на един рестарт на системата, чрез който да де даде шанс на нови лица в политиката", казва той. 

"Искаме си държавата обратно. Ще продължим на стоим по улиците и площадите, докато те не си подадат оставките. Нека това служи за пример на следващото правителство, ако си помисли, че ще следва досегашната система", обяснява българин от Чикаго.

Българка, която живее в Канада, разказва, че е била на протестите и през 1989 година, но "това, заради което протестирахме тогава, за съжаление продължава вече 30 години". Казва, че иска някой ден тримата ѝ синове и внуците ѝ да се върнат в България:

"Вече наистина е време и дано нещо да се промени".

"Протестирам, защото не мога да стоя безучастна... Дай боже някой ден да се прибера", казва момиче, което също живее в Канада.

 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Блогове