Искания: Електронно гласуване, свикване на ВНС, оставка на Гешев и Борисов

Искания: Електронно гласуване, свикване на ВНС, оставка на Гешев и Борисов - картинка 1

Днес ще има 5-ти пореден протест пред президенството

Оставка на правителството, оставка на главния прокурор Иван Гешев, свикване на Велико Народно събрание и изработка на нова Конституция, и въвеждане на дистанционно гласуване - електронно и по пощата. Това са исканията на петия пореден протест срещу правителството, организиран от т.нар. "Отровно трио" - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Това обявиха те в писмо до медиите.

 

Според Триото оставката на Гешев е задължително условие, тъй като той е "влезнал в ролята на инквизитор и палач за неудобните и инакомислещите" и "бранител на "своите" олигарси или казано иначе "шишипазител"."

Според тях "разходките по паветата" разпиляват енергията на протестиращите и не са полезни, вместо това "ще правим различни неща".

 

"Новата конституция е задължително условие, доколкото ще ни се наложи да съградим държавата и демокрацията от начало и за целта ни е нужда здрава и добра основа, стъпало на което да стъпим."

Организаторите на протеста искат и електронно гласуване, и такова по пощата, и ако не се приеме, "тутакси го заменяме с оставка на съществуващото НС". 

 

Те призовават и за подготовка за национална стачка. Препоръчват на хората да си подготвят отпуск и да са готови няколко дни да отсъстват от работа.

"Нека покажем силата си на площада и площадите в цялата страна", призовава "Отровното трио".

Днешният протест е отново пред сградата на президенството в София, от 15,30 ч.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове