Искате да предприемете самотно пътешествие?

Искате да предприемете самотно пътешествие? - картинка 1

Ето, Топ 5 на най-подходящите за целта държави...

Напоследък става все по-модерно да си хванеш раницата и да отпрашиш на някъде - сам. Не навсякъде, обаче, е подходящо да се шляеш самотен по улиците, пише "Lifestyle"

Частна компания заедно с Уортънското училище за бизнес в университета в Пенсилвания провеждат изследване сред 6 000 туристи, които определят най-добрите страни за пътуване без компания.

На първо място се оказва Испания.

Естествено, задължителното условие е самите вие да сте настроени да пътувате без група и да предпочитате самостоятелно да се наслаждавате на природните красоти и забележителности.

Испания е страната, която предлага най-много усещания, на които, за да им се насладиш, не ти е нужна компания. На снимката е маршрутът известен като Пътят Сантяго де Камино, който ежегодно е извървяван от хиляди туристи, които много често го правят самостоятелно.

"Богатата история и разнообразната култура на Испания, прекрасната природа и вкусната кухня правят страната най-доброто място за пътуване сами“, пише в доклада на компанията изготвила изследването.

За да съставят списъка на най-добрите страни за пътуване без компания, специалистите са взели предвид редица критерии – развлеченията, климата, отношението на местните жители, сигурността.

Например, в Испания само за 2014 г. са пребивавали повече от 65 милиона туристи от цял свят. Анкетираните съобщават, че пазят от пътуването си ярки впечатления и прекрасни спомени, а освен това смятат, че това е едно от сигурните места за туристи, които предпочитат да пътуват сами.

Второ място в този рейтинг заема Италия. След нея са Австралия и Нова Зеландия, а последна в петицата на най-добрите е Бразилия.

Най-неподходящи за самотни пътешественици са Пакистан и Иран, където ако си сам вероятността да ти се случи нещо лошо е много голяма.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

За кого ще гласувате на предсрочните парламентарни избори?

„Демократична България“

30.19%

ГЕРБ-СДС

15.09%

„Има такъв народ“

13.21%

БСП

11.32%

Не съм решил още...

9.43%

"Възраждане"

7.55%

Няма да гласувам

5.66%

„Изправи се! Мутри, вън!“

3.77%

Друга партия или коалиция

3.77%

ДПС

0.00%

ВМРО

0.00%

„Републиканци за България“

0.00%

Блогове