"Ислямска държава": COVID-19 е божие наказание за враговете ни

"Ислямска държава": COVID-19 е божие наказание за враговете ни - картинка 1

В САЩ починаха 1297 души от коронавирус за 24 часа

Терористичната групировка "Ислямска държава" заяви, че пандемията от коронавируса е божие наказание за враговете й, предаде Ройтерс. Организацията заяви това в аудиозапис, разпространен вчера. В него джихадистите обещаха да продължат с извършваните от тях терористични нападения. Човекът, чийто глас се чува на записа, твърди, че е говорителят на ИД Абу Хамза ал Курайши.

"Бог, по волята Си, изпрати наказание на тираните на съвремието и техните последователите, което не може да бъде видяно с невъоръжено око. Днес изразяваме радостта си от божието наказание за вас", заяви той, имайки предвид заболяването COVID-19.

Това е третият запис на терористичната организация, откакто за неин нов лидер бе избран Абу Ибрахим ал Хашеми ал Курайши - на мястото на убития миналата от американски специални части Абу Бакр ал Багдади, отбелязва Ройтерс.

В САЩ за последните 24 часа от коронавирус са починали 1297 души, съобщи университетът "Джонс Хопкинс", цитиран от Франс прес.

Опашка пред магазин в Ню Йорк. Снимка АП/БТА

Общият брой на починалите от вируса в САЩ е вече 101 573, с което бе прескочена символичната бариера от сто хиляди смъртни случая.
Американският президент Доналд Тръмп изрази съболезнованията си към близките на починалите от вируса.
От началото на епидемията от Ковид-19 в САЩ в края на февруари общият брой на заразените с коронавируса достигна над 1,7 милиона души, отбелязва Франс прес.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове