"Ислямска държава" разпъва католически свещеник на Разпети петък?

"Ислямска държава" разпъва католически свещеник на Разпети петък? - картинка 1

Индийски католически свещеник отец Томбеше отвлечен от  въоръжени мъже в Йемен преди три седмици и според сведенията е бил разпнат на Разпети петък


Снимка: dailymail.co.uk

Няма информация за здравето или местонахождението на отец Томас

Индийски католически свещеник отвлечен от терористи свързани с "Ислямска държава" в Йемен по-рано този месец, бе разпнат на Разпети петък

Отец Томас Узхунналил на 56 години, е отвлечен от ислямистки екстремисти свързани с ДАЕШ, които нападнаха дом за стари хора в Аден, южната част на Йемен, убивайки най-малко 15 души, на 4 март.
Четири въоръжени лица, представящи се за роднини на един от гостите в дома нахлуват и убиват четири индийски монахини, две йеменските жени членове на персонала, осем възрастни жители и охраната.

Терористите са извършили отвратително убийство на Разпети петък,

dailymail.co.uk
Йеменските проправителствени бойци се събират извън дома за грижи в южния град Аден, нападението от терористи свързани с ДАЕШ
Снимка: dailymail.co.uk

след като заплашили да го направятпо-рано през седмицата, според архиепископа на Виена.
Миналата седмица няколко религиозни групи са получили заплахи, че отец Томас ще бъде разпнат на Разпети петък, но информацията бе отречена от църквата в родния му град Бангалор. Въпреки това архиепископа на Виена кардинал Шьонборн, заяви на събрание в катедралата Свети Стефан в австрийската столица, че свещеникът е бил разпънат на кръст.

Говорител на кардинала заяви, че свещеникът няма потвърждение за разпването на отец Томас.

"Кардиналът основава твърденията си на новини публикувана на уеб сайтове на арабски език. Достоверността на тази информация, обаче, не е потвърдена, " каза ръководителят на връзки с медиите, Майкъл Прюлер.
Майкъл Прюлер допълни, че "за момента, все още има основание за надежда, че отец Том е жив"
Нито една група все още не е полела отговорност за нападенито...но разполагаме с информация за участието на ДАЕШ" е обявил източникът, пожелал да остане анонимен и подписан като IS.

Ал Кайда се дистанцира от масовата стрелба в сома за стари хора в петък, като каза, че не е отговорена за нападението.

Държавният секретар на Ватикана заяви по-рано този месец, че Папа Франциск "е шокиран и дълбоко натъжен", след като е научил за "този акт на безсмислено и сатанинско насилие."

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове