Испания иска да върне часовника си един час назад

Испания иска да върне часовника си един час назад - картинка 1

Исканата промяна цели скъсването на страната с фашизма

5/Следващото правителство в Испания може да върне времето с един час назад и по този начин да скъса с промените, които са започнали по време на диктатора Франсиско Франко. През 1942 г., по време на Втората световна война, Франко мести часовника един час напред като знак на подкрепа за нацистка Германия и Хитлер.

Това предложение идва от дясноцентристката пария „Сиодонс“, която твърди, че връщането на часовника с един час ще направи испанците по-производителни и най-важното „Испания ще скъса окончателно с фашизма“.

Председателят на парията „Сидонс“,  36-годишният Алберто Ривера започна кампанията си през декември именно с популяризирането на тази идея. Той обаче заяви, че ще има нужда от подкрепа на левицат „Подемос“ и на Консервативната партия, за да събере мнозинство. Евентуално, изборите в Испания ще се проведат на 26 юни.

През 2013 години редица местни депутати потвърдиха, че страната не е в подходяща часова зона вече 71 години и предложиха часовниците да бъдат върнати с един час назад.

Законодатели в Испания имаха тази нестандартна идея и тогава Те предложиха часовниците в страната да се върнат един час назад. Според техните разчети, това щяло да донесе на хората 60 минути допълнителна почивка и ще повиши производителността.

Въпреки че е приблизително на една и съща географска ширина с Португалия и Обединеното кралство, Испания живее и работи един час напред, в графика на Централноевропейското време. Това означава, че огромна част от населението обядва в 14:00 часа и вечеря около 21:00.

Според лекарите пък испанците спят почти един час по-малко от препоръките на Световната здравна организация. Това влияе на тяхната производителност и може би е време за промяна.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове