Италия поставя бетонни бариери до най-натоварените си атракции

Италия поставя бетонни бариери до най-натоварените си атракции - картинка 1

Новите мерки за сигурност са пряк отговор на атаката в Барселона в четвъртък, когато терористите използваха ван, за да смажат пешеходците, убивайки 13 и ранявайки над 100 души

В резултат на терористичната атака, при която загинаха повече от дузина души на популярната туристическа пешеходна алея Лас Рамблас в Барселона, Италия инсталира бетонни бариери в близост до някои от най-натоварените си туристически атракции.

Властите ги издигнаха през уикенда в Милано по улиците, водещи към известната му катедрала Duomo di Milano, както и до Galleria Vittorio Emanuele II - иконичната търговска аркада на града от 19-и век, съобщава The Independent.

Новите мерки за сигурност са пряк отговор на атаката в Барселона в четвъртък, когато терористите използваха ван, за да смажат пешеходците, убивайки 13 и ранявайки над 100 души.

Атаките с превозни средства стават все по-популярна терористична практика в Европа, като подобни вече имаше в Германия, Великобритания и Франция през последните 18 месеца.

Болоня и Торино също инсталират бариери между пешеходните си зони и трафика на моторни превозни средства в близост до оживени туристически центрове. Според съобщенията, и Палермо планира да въведе подобни мерки.

Бетонните бариери, инсталирани от италианските власти, имат за цел да предотвратят непосредствения достъп на превозни средства до най-посещаваните туристически обекти.

Италия е увеличила нивото на сигурност през последните години, особено в Рим и близо до Ватикана, тъй като Ислямска държава многократно е заплашвала тези обекти, посочва T+L.

Италианското правителство изпрати още 6 000 войници на улицата, увеличи видеонаблюдението и изгони чуждестранни граждани, за които се смята, че представляват риск за сигурността, предаде агенция Франс Прес.

В реализация на подобна тактика, френското правителство напредва с плана за изграждане на непробиваема бариера около Айфеловата кула. Стената ще струва около 20 млн. долара, а парижани и туристи се противопоставиха както на сумата, така и на символизма на такава бариера.

Според тях това е не просто физическа бариера, а и философска и психологическа.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Какво очаквате от българското председателство на Съвета на ЕС?

Управляващите ще използват повода да се хвалят.

56.52%

Българското кое?

26.09%

Опозицията ще използва повода да прояви активност.

8.70%

Ще "валят" медийни скандали - у нас и в чужбина.

8.70%

Бълагрия ще придобие сериозен авторитет на международната сцена.

0.00%

Блогове