Ивайло Московски: Само Флоров можеше да се оправи с корупцията в ДАИ

Ивайло Московски: Само Флоров можеше да се оправи с корупцията в ДАИ - картинка 1
Ивайло Московски: Само Флоров можеше да се оправи с корупцията в ДАИ - картинка 2
Снимка: dnevnik.bg

Бившият шеф на ГДБОП бил номинацията на министъра, а не Цветанов

"Очевидно е, че в контролните органи на Министерството на транспорта политически чадър няма, след като има реализация на разработки. Такава практика няма", заяви пред Нова телевизия транспортният министър Ивайло Московски по повод ареста на шефа на ДАИ Цветелин Цветанов.

Московски каза, че

не е знаел за спецоперацията в „Автомобилна администрация”,

която е била подготвяна четири месеца, както съобщи премиерът Борисов, пише БГНЕС.

"Това, което научавам, е шокиращо. Няколко пъти се опитахме структурно да се променят нещата. Цветелин Цветанов е един от 28-те ръководители на регионални структури на ДАИ, с които сме работили. Не го познавам лично, нищо че сме от един град.

Моето основно предложение за ръководител на "Автомобилна администрация" беше Станимир Флоров

и към днешна дата твърдя, че той е човек, който можеше в минимална степен да неутрализира корупционните практики, коментира Московски. Той потвърди, че многократно e получавал сигнали за нередности в ДАИ и ведомството е активирало всички контролни органи. "В случаите, в които в докладите се казва, че има предпоставки за корупционни действия, сме сезирали допълнително органите. На няколко места бяха хванати групи”, поясни транспортният министър. Московски допълни, че по никакъв начин не е притеснен, че ще бъде призован като свидетел по „ДАИ-гейт”, защото не бяга от отговорност.

dnevnik.bg
Снимка: dnevnik.bg

Флоров беше един от най-приближените хора до Цветан Цветанов,

припомня BIG5. По време на управлението на кабинета "Борисов 1" той беше с ранг на зам.-главен секретар, но според мнозина де факто  управляваше министерството зад гърба на главния секретар Калин Георгиев през годините, когато ГДБОП произвеждаше акция след акция.

Флоров беше спряган и шеф на Агенция "Митници", на мястото на внезапно починалия Ваньо Танов. Той беше разследван за подкуп, но прокуратурата в началото на годината прекрати разследването срещу бившия шеф на ГДБОП.

 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове