a_ok.png

Из Дневникът на едно куче: Как да оцелееш на Коледа?

Из Дневникът на едно куче: Как да оцелееш на Коледа? - картинка 1

Правилник за пълноценно съжителство с човешки индивиди

Правилник за пълноценно съжителство с човешки индивиди 🐶🐶🐶

Преработено издание 2018 г. (некъде в края на годината)

ГЛАВА ПОРЕДНА: КАК ДА ОЦЕЛЕЕШ НА КОЛЕДА?
🎁☃️🎅🎄

В началота на главатЪ трябва да започна с всевъзможни глупости и уводни думи, за да ви стане ясно горе-долу какво ще прочетете в последващите редове. Тоз път ще направя изключение, за да стигнете и до последните оказания за оцеляване:

1. Настъпва декември, братко. Студ, та чак пука. Мислиш си, че е по-добре да стискаш до лятото, ама в един момент се налага да излезнеш. Едвам виждаш човеци (с благодарности към „зелените“ политики на обичната ми Община). Връщаме се на човеците. Запъхтяни. С пълни торби. И тук идва уловката. Пълните торби винаги представляват интерес за нас четирикраките, но за да си спестиш яростта на някоя сърдите лелка, недей да я доближаваш. 
Още пък по-малко да си завираш олигавената муцуна в пазара й. 

2. И като сме на тема разходки кажете на вашия човек, че независимо от факта, че е Бъдни вечер, Коледа или там каквото се сетите, вий продължавате да имате право да се размотавате из китно неукрасените градове и села. Щото в противен случай, вервайте ми може да превърнете празненствата в пълен ад. 
Представете си как нежно повдигате краче и опишквате бутилките вино или крачола на онзи роднина, който и без друго не харесвате още от първата ви среща. Ми то винаги има поне един такъв човек, присъстващ на семейните сбирки, а това е добра възможност да му покажете, че хич не ви се нрави. 

3. Когато става въпрос за ароматна храна (въпреки, че е постна и продължавате да си чакате пържолите, щот не постите), няма как да не облажите от трапезата. Гледайте човеците с влажен поглед, ако се наложи включете и лигите в действие. Все една постна сармичка трябва да ви попадне в купата (препоръчително е да ви дадат само пълнежа, че от киселото зеле ще им направите нощта тотално обгазена и даже и г-жа Фандъкова не може да ги спаси с целия бюджет на Столична община ;) ). 

Винаги може и да се измятате на един свободен стол, да си сложите коледната шапка и тактично да сложите една лапа до приборите или направо в празната чиния. Изпръхтявате звучно и впервате поглед в отрупаната трапеза. Какво по-ясно от тоя намек?

4. Украсата. Да, същата тази, която кара децата да изпадат в няква неистова радост от светещите работи и умрелите дръвчета. Не яжте кабелите на светещите чудеса. Има вероятност всичко да гръмне и лекинко ароматът на манджите да се смеси с мирис на изгорели гуми. 
Топките. Тия не са като ония. Не стават за дъвчене, защото са покрити с нещо наречено брукат. Некак си си запишете, че стъклото също не е вкусно, а и е опасно за вашето здраве. Не искате човекът ви да изпадне в коледна истерия, нали? 
Умрялото дръвче – не разбирам защо човеците толкова много се кефят на умрели неща. Ма той умрял, ма...но имайте предвид, че тия дръвчета не стават за маркиране. Първо има купища кутии и торби под тях. Второ сигурен съм, че няма да ви представлява трудност да ги напълните (никой не се съмнява във възможностите на едно куче). И трето ще докарате всички до жестока паника, последвана от депресия. Никой не обича депресари. Не ги създавайте. 

5. Подаръците. Просто ги отбягвайте. Знам, че тази панделка изглежда толкова съблазнително и чака да бъде наръфана, ама по-добре не. Контролирайте се, докато започнат да ги разопаковат. Ако не можете, вземете най-големия. И без друго ще ви се карат. 
Тактично подсетете човеците, че имате нужда от поредната нова играчка. Сигурен съм, че 100-те, които имате вече не са ви достатъчни. Или поне у нашата бърлога новата играчка е в пъти по-интересна от добре надъвканата стара. Мале, тва звучи направо като мъдрост. Записвайте си! 

6. Спането на чуждо място. Често по време на празниците се налага да се нанесете при баба (човешката).Това си има много плюсове, защото от баба никой не готви по-добре. А и глезенето дава резултати и се връщаш минимум 5 кила отгоре. 
Но е редно да се съобразяваш с новите правила и да се държиш културно (поне докат свикнат с присъствието ти). Не се мятай на дивана още с влизането. Издебни момента, когато никой не те гледа и тактично си намести яката дупара с изглед към телевизора и умрялото дърво. Сънят сам си идва, стига да си пробвал от почти всички манджарета. 

Veselé Vánoce!!! (щот съм куче-полиглот) 🎄🎅🎁

Следва продължение....

Ваш Итън Д.Петров🐶

 

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове