Изглежда, че новият кмет на Лондон ще бъде мюсюлманин

Изглежда, че новият кмет на Лондон ще бъде мюсюлманин - картинка 1

Това е така, след като депутатът поведе решително в предварителни проучвания

Напълно вероятно е новият кмет на Лондон да бъде мюсюлманин, след като депутатът от Лейбъристката партия Садик Кан поведе решително в предварителните проучвания, предаде АФП. 

Случи ли се това, синът на пакистански имигранти ще се превърне и в първия кмет на европейска столица, който да е мюсюлманин. По предварителни данни той води с 12-14% пред своя опонент консерватор Зак Голдсмит.

Самите избори ще се проведат на 5 май. Милионерът Голдсмит и премиерът Дейвид Камерън на няколко пъти се опитаха да обвинят Кан в симпатии към радикалния ислям. 

Той, от своя страна, само отговори, че действията им го натъжават и свидетелстват, че са отчаяни.„Аз съм лондончанин, британец, изповядвам исляма и съм горд мюсюлманин. Аз съм от азиатски произход и от пакистанско потомство. Аз съм баща, съпруг и дълго-изстрадал фен на Ливърпул. Аз съм всичко това", заяви Кан.Той допълни, че Лондон е велик град, защото приема хора с всякаква вяра, дори и без такава, и е толерантен към тях.От 2008 г. насам кмет на столицата е консерваторът Борис Джонсън, който в момента е един от основните привърженици на излизането на Великобритания от ЕС.

 

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове