Изпепелиха автомобили на свидетел по "Суджукгейт"

Изпепелиха автомобили на свидетел по "Суджукгейт" - картинка 1

"Ние сме захвърлени", каза преди преди две седмици Кирил Костов

Рано тази сутрин в центъра на Добрич са били запалени два автомобила, единият от които е на Кирил Костов, а другият - на Людмил Ганчев, съобщава Нова тв. И двамата са свидетели по делото срещу бившия народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов, известно като "Суджукгейт". Инцидентите са станали по улиците "Кирил и Методий" и "Райко Цончев". Единият автомобил е пламнал в 2.50 часа, а другият – в 3 часа. Колите са изгорели напълно. Пострадали хора няма, съобщава Клуб Z.

 

Именно Костов е месарят, който се жалва, че местният деребей Мартинов го е изнудвал, включително с продукция от дивечов суджук "в натура" - за която твърдял, че е за Бойко Борисов.

 
Една от запалените коли. Снимка БНТ

В поредица от две интервюта пред бТВ само преди дни - на 4 и 5 декември, Костов и други лица описаха истинския терор - включително със съдействието на държавните ниституции, на който са подложени като врагове на депутата Мартинов, напуснал парламента под натиск.

"Мишка с мишка, ще ти счупя ръцете и ще ги завра в г..."

Така е бил заплашен Костов от Люцкан Малджиев, син на Петър Малджиев, който пък е близък до бившия депутат от ГЕРБ и шеф на местната структура Живко Мартинов. 

Само преди 12 дни Костов провиденчески каза пред телевизията:

"Никой не ни защитава, ние сме захвърлени, никой не ни обръща внимание"заяви месопроизводителят, обръщайки се дори към главния прокурор.

Той допълни, че семейството му е било "подлудено", тъй като цяло лято е било проверявано от държавни институции. Дори осъдили Агенцията по храните, защото незаконно е затворила обект на съпругата на Костов.

 

Същинското дело срещу Мартинов за "Суджукгейт" е на фаза досъдебно производство в прокуратурата и още не е внесено в съда.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове