Изработиха формула за успешен брак

Изработиха формула за успешен брак - картинка 1

За целта те отчитат разликата във възрастта на двамата съпрузи, финансовото им положение и семействата, в които са израснали

Група учени от Швеция, Великобритания и САЩ изработиха формула за успешен брак. За целта те отчитат разликата във възрастта на двамата съпрузи, финансовото им положение и семействата, в които са израснали.

Разликата във възрастта

Разликата във възрастта е важен фактор за равновесието в брака. Ако единият от съпрузите е много по-млад от другия, равновесието е нарушено, твърдят учените. Експертите считат за идеална схемата, в която жената е по-млада от съпруга си, който решава основните проблеми на семейството.

Финансовото положение

Двамата съпрузи трябва да са финансово независими един от друг. Това дава възможност на всеки от тях да се чувства свободно и да имат равни права.

Детството в щастливо семейство

Хората, които са израснали в щастливи семейства, по-често имат стабилни любовни връзки, категорични са учените. Освен това мъжете, които са имали щастливо детство, контролират по-успешно своите негативни емоции в зряла възраст. Това им помага да имат по-хармонична връзка.

Техните изводи се базират на наблюдения върху доброволци, които в продължение на години е трябвало периодично да отговарят на въпросници, уточнява БГНЕС.

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове