Израел отчете 94% спад на заразените след ваксинацията срещу COVID-19

Израел отчете 94% спад на заразените след ваксинацията срещу COVID-19 - картинка 1

Сравнението е спрямо група със същия брой хора, със съответстващи анамнези, които не са получили ваксината

Най-големият доставчик на здравни услуги в Израел отчете 94% спад на симптоматичните инфекции на COVID-19 сред 600 000 души, получили по две дози от ваксината на Pfizer в най-голямото проучване в страната до момента, предава БГНЕС.

Организацията за поддържане на здравето „Clalit”, която обхваща повече от половината от всички израелци, заяви, че същата група е с 92% по-малка вероятност да развие тежко заболяване от вируса.

Сравнението е спрямо група със същия брой хора, със съответстващи анамнези, които не са получили ваксината.

"Това недвусмислено показва, че коронавирусната ваксина на Pfizer е изключително ефективна седмица след поставянето на втората доза, точно както е установено и в клиничното проучване", каза Ран Балисер, главен иновационен директор на „Clalit”.

Той добави, че данните показват, че ваксината Pfizer, която е разработена в партньорство с немския BioNTech, е още по-ефективна две и повече седмици след поставянето на втората доза.

Хоспитализациите и сериозните заболявания все още растат сред по-младите групи от населението на Израел, при които ваксинацията започва седмици по-късно.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли България да изпрати военна помощ на Украйна?

Да, всяка възможна и веднага.

50.00%

Да, но само отбранителна.

30.00%

Не, ще се справят и сами.

20.00%

В никакъв случай!

0.00%

Не знам...

0.00%

Блогове