Израел пусна кадри от масиран въздушен удар в отговор на ракетите от Газа

Израел пусна кадри от масиран въздушен удар в отговор на ракетите от Газа - картинка 1

Около 300 ракети са били изстреляни от палестински екстремисти през вчерашния ден към южните територии на Израел

Армията на Израел публикува кадри от удар на израелските военновъздушни сили срещу централата на военното разузнаване на палестинската радикална ислямистка групировка "Хамас" в Газа. 

Въоръжените сили на Израел са ударили "Хамас", след като преди това са били изстреляни повече от 300 ракети от Ивицата Газа към Израел.

 

От израелската армия посочиха, че поразената цел била място, където "агенти на разузнаването на "Хамас" са събирали информация, за да извършват атаки срещу израелци". 

По-рано от армията на Израел обявиха, че около 300 ракети са били изстреляни от палестински екстремисти през вчерашния ден към южните територии на Израел, като е бил ударен автобус.

Израелските въоръжени сили са отговорили, като са атакували над 70 позиции на екстремистите в Ивицата Газа по земя и въздух.

По-рано палестинският лидер Махмуд Абас също призова световната общност да се намеси в ситуацията и да спре "израелската ескалация".

Междувременно генералният секретар на ООН Антонио Гутериш призова всички страни в Газа "да упражнят максимална сдържаност".

"Генералният секретар следи отблизо последните събития в Газа. Той настоява всички страни да упражнят максимална сдържаност. Специалният координатор на ООН Николай Младенов работи в тясно сътрудничество с Египет и всички заинтересовани страни, за да възстанови спокойствието", посочи говорителят на Гутериш.

 

 
/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове