Изумително! 5-цветната река Каньо Кристалес /СНИМКИ/

Изумително! 5-цветната река Каньо Кристалес /СНИМКИ/ - картинка 1

Няма по-велик творец от природата!

Няма по-велик творец от природата – доказва го и най-уникалната река в света, считана от мнозина за истинско чудо: Каньо Кристалес. Тази водна приказка, която покорява с необичайна и пленителна хубост, тече в Колумбия и е известна като реката с петте цвята.

1

Както вече сте се досетили, водите на Каньо Кристалес са обагрени в пет различни краски, които преливат една в друга и създават картина, сякаш излязла изпод перото на най-талантливия художник. Ако погледнете реката от птичи поглед, можете да видите жълто, червено, черно, зелено и синьо. Тези толкова различни и противоположни цветове се дължат на водораслите, които обитават водите й. А отблизо изглежда сякаш на дъното са постлани живописни килими, изтъкани от най-добрите майстори.

2

Ако искате да се насладите на реката в цялата й прелест, най-добре да я видите на живо през лятото – тогава жаркото слънце „изсушава” един от видовете водорасли, който придава на водата и дъното по-тъмно червен оттенък. Каньо Кристалес не е рекордно голяма – широчината й е около 20 метра, а дължината малко над 100 км. По нея може да се плува само с лодки, а интересното е, че водата е изключително чиста, почти дестилирана. Много красиви са и водопадите, които реката образува.

3

4

Местните хора използват още едно название за Каньо Кристалес – „реката, която отива в Рая“. И наистина има ли по-подходяща дестинация за подобно неземно творение?

5

7

източник: pateshestvenik.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове