ИЗВЪНРЕДНО! Убиха агент по сигурността на белгийска АЕЦ

ИЗВЪНРЕДНО! Убиха агент по сигурността на белгийска АЕЦ - картинка 1

Пропускът, даващ достъп до електроцентралата, липсва!

Агент на службата за сигурност при белгийската АЕЦ "Тианж" е убит в град Шарлероа, а пропускът му е похитен, съобщи ТАСС, цитирайки вестник "Дерниер йор", който от своя страна се позовава на източници в местната полиция.

Същият вестник по-рано писа, че тази атомна електроцентрала е била главна цел на атентатите на брюкселската терористична група.

"Сътрудникът на службата за сигурност на АЕЦ е бил убит още в четвъртък вечерта, докато се разхождал с кучето си. Това престъпление остана напълно незабелязано от медиите, обаче днес източници в местната полиция потвърдиха, че неговият пропуск, даващ достъп до електроцентралата, е бил похитен", съобщи вестникът.

Друг вестник, издаван в Шарлероа, съобщи днес, че в полицейската сводка убийството е записано като "опит за грабеж".

В деня на убийството на този човек - 24 март - телевизионният канал Ре Те Бе Еф (RTBF) съобщи, че властите са иззели пропуските на 11 служители на централата. Това е станало на няколко етапа в течение на последната седмица - тоест след ареста в Брюксел на главния заподозрян на парижките атентати - Салах Абдеслам - член на същата групировка, извършила взривовете на 22 март на летището и в метрото на Брюксел.

Още преди това "Дерниер йор" писа, че брюкселските терористи имали намерение да извършат диверсии на белгийските АЕЦ, но били принудени да сменят целите си и да извършат взривове на транспортни обекти, тъй като били притиснати от полицията след засилените хайки и арести на част от групата в Брюксел.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове