/ВИДЕО/ Управляващата коалиция не се разбра за Изборния кодекс

/ВИДЕО/ Управляващата коалиция не се разбра за Изборния кодекс - картинка 1

Разногласия между патриоти, реформатори и ГЕРБ

Патриотичния фронт, не е склонен да гласува за приемане на ветото и остава на позицията, че то трябва да бъде отхвърлено. Това стана ясно, след заседание между коалиционните партньори, което продължи 2 часа и половина. Красимир Каракачанов подчерта, че е искал да проведе разговор с президента за Изборния кодекс, но той е отказал, след което е наложил своето вето.

Разговорите ще продължат, но позицията на патриотичния фронт е, че това вето трябва да бъде отхвърлено.

Реформаторския блок, заявиха, че винаги са били за зачитане на правата на българите в чужбина и за възможността им да упражнят правото си на глас, затова от тях да не се очаква да разклащат правителството. 

Премиерът Борисов коментира позицията на Патриотичния фронт, които са вносители на текстовете,

върху които президентът наложи вето. „Колегите от Патриотичния фронт имат своите опасения за националната сигурност, за неуредици, които до сега е имало в изборния процес, не само в България, но и в чужбина. Продължават да настояват да имат гаранции, за което сме и ни сме, за максимална прозрачност и чистота на изборите”, посочи Борисов. „В същото време ограничаването на конституционните права на българските граждани, в следствие на някои от промените в кодекса, са нещо, за което ние сме гарант и настояваме да бъде прието.

Надявам се, че подкрепата за правителството,

след като продължим в следващите дни да работим на ниво експерти в комисията, да бъдат така подготвени, че да гарантираме това на всички български граждани в чужбина и в същото време основателните страхове, които е имало до сега, да бъдат прекратени”, допълни още премиерът.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове