Йотова: Инициативен комитет ще ни издигне с Радев

Йотова: Инициативен комитет ще ни издигне с Радев - картинка 1

Много лесно употребяваме думи като почтеност и промяна, обяви вицепрезидентът

Инициативният комитет, който ще издигне кандидатурата на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат, ще бъде готов и обявен скоро.

Не бихме искали да бъдем инструмент в ръцете на политическите партии, не това е духът на президентската институция, обяви в Свищов вицепрезидентът Йотова. По думите ѝ в инициативния комитет ще има хора от най-различни политически цветове с най-различни идеи и сред тях ще бъде и "цветът на България".  

През 2016 година Радев и Йотова бяха издигнати като кандидатпрезидентска двойка от ИК с председател покойния Стефан Данаилов, който бе зам.-председател на БСП. 

Много лесно употребяваме думи като почтеност и промяна, но те задължават много и носят след себе си много отговорности, коментира Йотова по повод официалното представяне на "Продължаваме промяната".

Надявам се, когато тази партия стане част от новия парламент, да запомни онова, с което тръгна - да търси широка коалиция, защото почтени хора има в целия политически спектър, и да събере онези, които действително могат да създадат мощната алтернатива, за която говорим с президента вече четири години, посочи тя.

За промяна на страната в посока на това да се върне държавността, в посока на това да има законност, ред и справедливост за всички, добави Йотова, цитирана от БТА.

Според нея партията на бившите министри от служебното правителство ще привлече много млади хора и ще бъде по-скоро центристки ориентирана. 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове