Кабинетът предлага извънредното положение да продължи до 13 май

Кабинетът предлага извънредното положение да продължи до 13 май - картинка 1

Коронавирусът взе девета жертва у нас

Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължаване срока на обявеното извънредно положение. Предложението е срокът на извънредното положение, обявено с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., да бъде удължен до 13 май 2020 г.

"България се бори с всички възможни усилия за ограничаване на разпространението на заразата с COVID-19, като измеренията на кризата все още не могат да бъдат оценени и прогнозирани. Натискът върху здравната система може да бъде намален единствено чрез удължаване на сроковете и мерките за социална изолация  и за  борба с пандемията за да бъде ефективно овладяна. Тези действия се потвърждават и от данните и препоръките на Националния оперативен щаб, създаден със заповед на министър-председателя", се казва в съобщението на Министерски съвет.

Мъж на 57г. с положителна проба за коронавирус е починал днес в болницата в Кюстендил. Директорът на МБАЛ „Д-р Никола Василиев" потвърди информацията за NOVA. По информация на лечебното заведение мъжът и съпругата му наскоро са се завърнали от Германия. 

По-рано днес мъжът е бил интубиран в Кюстендилската болница, информира DarikNews.bg.

“Той постъпи с много тежка двустранна бронхопневмония, състоянието му е тежко“, заяви директорът на болницата д-р Александър Величков.

Той е страдал и от лекостепенна хипертония. Хоспитализирана остава и съпругата му, която в момента е в стабилно състояние.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове