Кабинетът връща четирима посланици и освобождава консула ни в Солун

Кабинетът връща четирима посланици и освобождава консула ни в Солун - картинка 1

Решенията са от 30 юли. За постовете не се предлагат имена, става ясно от Информационната система за правна информация на МС. За това ще има грижата редовният кабинет

Служебното правителство реши да освободи генералния консул на България в Солун Владимир Писанчев и предлага на президента Румен Радев да издаде указ за освобождаването на посланиците ни в Грузия Десислава Иванова-Козлева, в Румъния Тодор Чуров, в Китай Григор Порожанов и в Австрия Иван Сираков.

Решенията са от 30 юли. За постовете не се предлагат имена, става ясно от Информационната система за правна информация на МС. За това ще има грижата редовният кабинет.

В искането за отстраняването на Владимир Писанчев не се излагат мотиви. Преди да стане консул Писанчев оглавяваше ДАНС.

На четиримата посланици мандатът е изтекъл. Според Закона за дипломатическата служба обичайната продължителност на мандата на ръководителите на задгранични представителства е 4 г., като е предвидена възможност за удължаване при определени условия. Мандатът на Козлева е изтекъл в края на юли. На Порожанов, Иван Сираков и Тодор Чуров - в края на август.

И четиримата са били назначени на постовете през 2016 г. и заради пандемията от COVID-19 мандатите им да са били удължени.   

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове