Как да накарате злоядо дете да се храни?

Как да накарате злоядо дете да се храни? - картинка 1

Вижте съветите…

Дами, преди всичко вложете творчество и въображение. Вместо да насилвате детето да изяде сервираната храна, отделете време и се опитайте да придадете на ястието привлекателен и естетически вид.

Развийте своята фантазия и аранжирайте чинията така, че тя да бъде приятна за детските очи.

Нарежете сандвича на забавни фигури и изображения.  Друга ефективна техника е да приготвяте храната заедно с децата. Нека децата ви помагат в кухнята.

Малчуганите, въпреки крехката им възраст, обичат да помагат. По този начин не само им даваме добър пример, но имаме и възможността да общуваме с тях, обяснявайки за свойствата и качествата на всеки един продукт.

Успоредно с това предаваме знания и изграждаме кулинарна култура.  Знаем, колко следващия съвет е труден за осъществяване предвид ускореното ежедневие, но хранете се заедно, колкото може по-често. Това е чудесен начин да насърчите детето си да се храни по-добре. Ако вие ядете с наслада от ястието с броколи, то и на малчуганът със сигурност ще му хареса.

Покажете му колко е вкусно с поглед и усмивка – детето ще ви се довери. 

Друг важен фактор е никога да не принуждаваме детето да яде насила. Рискът е, то да развие неприязън към храната, което може да доведе до сериозни хранителни разтройства. Добра идея да го накарате да се храни е просто като разредите дневното му меню на по-малки порции. Така детето по-лесно ще огладнява и само ще иска да се храни. И не на последно място - следвайте правилото: "Бавно и постепенно".

Детето ви е особено капризно и злоядо?

 Тогава е важно да разнообразявате всекидневното меню, така че то да се фамилиаризира с различните продукти, вкусове, цветове и аромати. Колкото повече, толкова повече. Нали! Да, приготвили сте броколи с наденички и боб. Новият продукт е броколи. Детето ви може да не иска да го опита първия, втория, третия или дори петия път, но постоянното му присъствие рано или късно ще предизвика интерес у малчугана и той най-накрая сам ще посегне към новата, но вече позната храна.

Източник: woman.bg

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове