Как да направиш перфектно селфи за твоетo CV

Как да направиш перфектно селфи за твоетo CV - картинка 1

"Вземи-ме-на-работа"!

Един от най-добрите начини, чрез които да вдъхнеш живот и индивидуалност на твоето CV, както и на профила си в LinkedIn, е да добавиш усмихнато лице, което казва "вземи-ме-на-работа"! Мисли за това по този начин: текстът в твоята автобиография общо взето е стандартен и показва професионалните ти умения, но една хубава снимка може да привлече не по-малко потенциалния работодател и да го впечатли харизмата, която имаш! Не е задължително да използваш услугите на професионален фотограф, затова ти предлагаме няколко съвета за перфектно селфи, което ще ти спечели желаната позиция! 

1. Бъди сигурна, че имаш достатъчно осветление за снимката

Осветлението е едно от основните неща, които ще работят в твоя полза, за да представиш най-добрата снимка. Както казва много пъти Джанис Дикинсън "Намери светлината и се окъпи в нея"!  Естествената светлина е за предпочитане, така че застани до най-големия прозорец, с който разполагаш, за да може светлината да струи директно върху лицето ти. Не заставай напълно настрани, защото ще се хвърлят сенки около носа, устата и очите.

2. Облечи се подходящо

Въпреки че малка част от облеклото ти ще се вижда, то трябва да е професионално изглеждащо. Помисли за черен, тъмносин или бял топ (избягвай тънките презрамки), някоя риза и задължително сложи семпли аксесоари. Сега не е времето да покажеш блестящите си огромни обици! Целта тук е да привлечеш погледа върху лицето и очите си, не си на модно ревю, където да показваш най-готините си дрехи. Ще имаш достатъчно време за това, когато започнеш новата си работа!

 

След интервюто ще имаш достатъчно време, за да покажеш най-готините си дрехи!

3. Гримът и прическата също трябва да са семпли

Професионалната снимка трябва да покаже твоето лице, така че се увери, че косата не е върху него! Когато става въпрос за грим, по-малкото винаги е повече - избягвай цветовете и тъмните тонове. Освен това направи селфито веднага, след като си нанесла грима и оформила косата си, за да изглеждат максимално свежо и точно така, както искаш. Опитай се това да стане сутринта, за да не личи умора на лицето ти. 

4. Създай настроение на снимката

Първо се запитай какво искаш да предадеш на потенциалния си работодател. Доверие? Това, че си добър човек? Или и двете? Каквото и да е, изразът на лицето ти трябва да подхожда на целта. Не забравяй да направиш няколко различни изражения, от които да избереш след това. Някои хора могат да изглеждат отегчени или ядосани, когато те не се усмихват, докато при други това може да им придаде сериозност и стабилност. Важно е също изражението ти да изглежда естествено, а не принудено, така че пъро може да репетираш пред огледалото. Избягвай клишетата: залепените изкуствени усмивки няма да работят в твоя полза. Също така след това може да покажеш различните варианти на приятелите си, които да ти дадат обратна (честна) връзка.

5. Избягвай сложните филтри

Последното нещо, което искаш е потенциалния ти работодател да не те познае на интервюто, защото на снимката си сложила четири различни филтъра! Те са много забавни, но често образът може да изглежда фалшиф. По-добре използвай силата на свветлината, отколото силата на филтрите. 

Източник: cosmopolitan.bg

/33

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове