Как да отучим бебчето от памперса?

Как да отучим бебчето от памперса? - картинка 1

Вижте няколко съвета...

Спорен е въпросът до кога детето трябва да носи памперс, защото всеки родител сам избира, кога да започне обучението за гърне и всяко дете има различни поведенчески реакции. Обикновено родителите махат памперсите на детето между средата на първата и началото на втората годинка, защото смятат, че едва тогава то е достатъчно пораснало, за да контролира биологичните си нужди и да сигнализира за тях, информира порталът semeistvo.rozali.com.

Има обаче и родители, които изчакват до третата годинка, когато раздялата по-често е пожелана от самото дете. Майките и татковците от тази група вярват, че по-ранните опити за раздяла с памперса могат да стресират малчугана и да са причина за нощно напикаване в бъдеще.

Третата група е тази на родителите, които се опитват да махнат памперса при детето още в края или началото на първата годинка. Те смятат, че така избягват проблеми като подсичане, кожни инфекции или раздразнения, поддържа се по-добра хигиена и не се притъпяват рефлексите на бебето, а се стимулира развитието.

Въпросът е как да го отучите от памперса? Първо започнете да му говорите на тази тема. Доказано е, че на 3-4 месеца бебетата почват да разбират какво им се приказва. Опитайте се да му не слагате памперс за половин час, за да започне да свиква лека, по-лека.

Вторият етап е т.нар. „личен пример“. Бебетата изключително много се влияят от това, което виждат. Така че започнете да му показвате как се използва кукото или пък снимки по тази тема.

След това вече спокойно можете да го пускате постепенно без памперс. Естествено, тук става дума вече за 6-7 месечно бебенце. Важно е, бебенцето да свикне със специално изготвен график. Бъдете точни.

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове