Как да поддържаме жега в леглото?

Как да поддържаме жега в леглото? - картинка 1

Има си доста начини

Либидото е крехко нещо, особено това в отдавна "бракувани" мъж и жена. Лошото настроение или обикновената умора са достатъчни да убият ищаха ни за секс.

Желанието трябва да се поддържа, а затова си има начини. По-често излизайте двамата. Няма значение, ако сте заедно повече 10 или 15 години. Въведете си като правило седмично една вечер да прекарвате заедно. Отидете на ресторант или кино.

Проверете хормоналния си фон. Може би ви влияят противозачатъчните хапчета или приемате други лекарства, които понижават сексуалния ви апетит.

Разделете си домашните задължения. Мъжът трябва да знае, че не е лесно за "половинката му" да се залови с готвене, чистене или други домашни задължения след работа и да приключи деня с четене на приказки на децата преди сън.

Съпружеското ложе е територия само на двама ви. Не пускайте в него децата, котката или кучето. Наложете табу за вратата – научете децата да чукат на вратата или да ви извикват, преди да влязат в спалнята.

Запишете секса като отделен пункт в ежедневния си график. Звучи малко цинично, но в хода на деня това напомняне ще ви подготви за изпълнението на съпружеските задължения.

Научете се с прости начини да се отърсвате от стреса. Разберете се със семейството, че половин час имате право да почетете книга на тишина, да поиграете на компютъра или да се отпуснете във ваната.

Разнообразявайте храната с афродизиаци. Лекарите отдавна казват, че храната, която е богата на естествени, на природни възбуждащи компоненти, вдига либидото. Яжте морски продукти, ягоди, шоколад, бадеми, а мъжете да взимат орехи.

Вгледайте се в отношенията с вашия партньор/ка. Дразните се как той/тя се храни или не затваря тубичката с пастата за зъби. Ако не спирате да се дразните, обърнете се към психолог.

Помислете за съвместно хоби. Поддържайте градината на вилата или пък пътешествайте заедно. Съвместните интереси сближават много партньорите или пък засилват желанието.

Вглеждайте се в здравословното си състояние. Понижаването на сексуалното желание може да е свързано с дискомфорт в интимната зона, сухост на кожата или обилно потене. Такива реакции може да са свързани с проблеми с щитовидната жлеза, хронична умора или стрес

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Какво очаквате от българското председателство на Съвета на ЕС?

Управляващите ще използват повода да се хвалят.

56.52%

Българското кое?

26.09%

Опозицията ще използва повода да прояви активност.

8.70%

Ще "валят" медийни скандали - у нас и в чужбина.

8.70%

Бълагрия ще придобие сериозен авторитет на международната сцена.

0.00%

Блогове