Как да подсилим имунната система на бебето?

Вижте 5 начина да предотвратите някоя и друга настинка

5/Бебетата и по-малките деца боледуват от настинка средно около 8 пъти годишно. Има обаче няколко лесни начина да подсилите тяхната имунна система и да предотвратите поне някои от настинките, особено през пролетните и есенни сезони, в които температурните амплитуди са по-големи, предава порталът "mamatatkoiaz.bg".

1. Животинска кожа

Уютна бебешка количка, или поне обшивка, в действителност допринася за подсилването на имунната система на бебето. Според едно скорошно проучване, направено в Германия, бебетата, които спят в животински кожи през първите три месеца от живота си, имат почти 80% по-малък риск от астма в бъдеще.

Според друго проучване, децата, които растат в среда с домашни любимци, също са с понижен риск от астма и алергии, защото микробите в животинските кожи помагат да се изгради по-силна имунна система. Това не значи, че непременно трябва да се сдобиете с куче, но може да постелите на бебето си мека агнешка кожичка, когато спи.

2. Вземете пробиотици

Пробиотиците помагат на бебешката имунна система и я подсилват. Освен това имат широк спектър и това ги прави много подходящи за бебета. Според проучванията, бебетата, които са имали гастроентерит, се възстановяват много по-бързо, ако са им давани пробиотици.

Освен това, пробиотиците ще помогнат да се понижи рискът от развиване на екземи и алергии. Опитайте с пробиотик за бебета или за кърмене.

3. Увеличете важните мастни киселини

Добавянето в менюто на детето (освен ако не е много малко, разбира се) на сьомга, освен че стимулира развитието на мозъка, но и ще помогне за повишаването на имунната система. Мастните киселини ще помогнат на белите кръвни клетки, които се борят с инфекциите, да функционират по-добре. Според проучванията, деца, които са страдали от респираторни инфекции, се подобряват много по-бързо, ако приемат повече мастни киселини.

И докато мазната риба е чудесен източник на такива, това не винаги е най-лесният начин да дадете на двегодишното си дете (например) мастни киселини. Може би добавки ще са по-подходяща алтернатива. Освен това обикновено имат приятен плодов вкус.

4. Слънчеви витамини

По време на тъмните и мрачни зимни месеци, вашето дете може да не успее да си набави необходимото количество витамин D. Този витамин е необходим не само за усвояването на калций за здрави кости и зъби, а и за подобряване на имунната система.

Всички бебета и малки деца на възраст от шест месеца до пет години, трябва да приемат достатъчно витамин D. Можете да давате на детето си и добавки с този витамин. Бебетата, които са на изкуствено хранене, нямат нужда, защото адаптираните млека съдържат витамин D.

5. Опитайте с бъз

Макар и подсилването на имунната система да включва изобилие от плодове и зеленчуци, вероятно не сте се сетили да опитате и бъз. Той съдържа два пъти повече естествени антиоксиданти от боровинките и повече от 50% от общата антиоксидантна способност на червените боровинки. Антиоксидантите помагат за укрепването на имунната система. Можете вземете готов сироп от бъз или да си направите домашен такъв.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове