Как да придадем обем на косата си?

Как да придадем обем на косата си? - картинка 1

Ето ви девет съвета, дами...

5/За съжаление, няма магическа сила, която да превърне „сплесканата“ прическа в разкошно море от развълнувани, „бухнали“ кичури. Но все пак, ако спазваш няколко правила редовно, косата ти ще изглежда в пъти по-добре, предава "Cosmopolitan".

1. Изплаквай балсама със студена вода.

Побиват ни тръпки само при написването на този съвет, но студената вода всъщност е страхотен метод за придаване на екстра обем. Защо? Защото тя отмива остатъците от продуктите много по-добре от топлата. Така че, ако евентуално използваш богат балсам, който утежнява кичурите, той ще се отмие напълно. Когато пристъпиш към изсушаването със сешоар, краищата ти ще бъдат леки и много по-лесни за стилизиране.

2. Обърни режима си за миене на косата на обратно.

Използването на балсам е задължителна стъпка за хидратация на косата. Но при по-тънки коси, балсамът влияе утежняващо и прави прическата по-сплескана, отколкото всъщност е. В такъв случай, пробвай обратна техника на измиването. След като намокриш косата, нанеси балсам върху краищата и го изчакай да подейства за 10 минути. После изплакни и продължи с шампоана.

3. Покажи на скалпа си, че го обичаш.

Това е една от най-пренебрегваните части от тялото, а всъщност е ключът към щастието на косата. Важно е да масажираш скалпа всекидневно. Не само ще повишиш микроциркулацията, но ако сложиш върху пръстите си малко количество пяна или лак за обем, ще задържиш обема на кичурите за по дълго време.

4. Довери се на прическата на вълни.

Правата като струна коса не помага прическата ти да изглежда по-обемна. По-добре й придай вълнисто излъчване с маша. За да не изглеждаш все едно отиваш на бал, недей да къдриш кичурите чак до горе – спри на около 2 пръста от корените. Също така, разреши ги с четка, след като са готови, за по-натурален резултат.

5. Направи си голям кок.

Ако обичаш да носиш косата си на кок, пробвай да го „бухнеш“ колкото е възможно повече. Подобен вариант винаги изглежда по-секси. След като вържеш косата си на висока конска опашка, тупирай опашката старателно и чак тогава я направи на кок.

6. Смени посоката на пътя.

Навеждането на главата по време на сушенето със сешоар е изпитана техника за повишаване обема на косата, но ето още нещо, което трябва да опиташ (и няма да ти се завие свят от него). Обърни косата си на обратната страна, на която по принцип пада и изсуши така. След като я върнеш обратно на мястото й, тя ще е много по-обемна от обикновено.

7. Бъди пестелива със стилизиращите продукти.

Серумите и маслата за коса могат да извършат чудеса, но ако целта ти е екстра обем, няма да помогнат особено. Дори ще утежнят краищата на кичурите. Замени ги с друга консистенция – тази на въздушен мус или пяна. Техните формули станаха много иновативни през последните години, не лепнат и помагат за разплитането.

8. Помисли дали да не се боядисаш.

Няма какво да му мислиш – пероксидът, който се съдържа в повечето бои има положителен ефект върху обема. Благодарение на него, диаметърът на косъма се увеличава („люспичките“, от които се съставен косъмът се разтварят повече, за да могат да поемат цвета) и така обемът се повишава значително.

9. Увеличи гъстотата на косата двойно със сух шампоан.

Не е тайна за никого, че сухият шампоан придава допълнителен обем в корените на косата. Но ако го нанесеш и върху краищата, те също ще станат по-пухкави и гъсти. Опитай, дори върху току-що измита коса, за да дадеш тази екстра пищност, за която мечтаеш.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове