Как да разнообразите пътуването си през 2016-та година

Как да разнообразите пътуването си през 2016-та година - картинка 1

Няколко идеи, с които да се заредите за предстоящото лято

Не е писан закон, че се пътува само през лятото, но в нашата китна държава този сезон е най-силен от към туристическа гледна точка.

И не става въпрос само за посещението на Черно море, въпреки че за много хора, включително и мен, това е напълно достатъчно и финансово допустимо.

Както вече знаем, дестинацията не е най-важното нещо в случая, важни са емоциите и спомените. Но нека разнообразим малко нещата и си поставим няколко цели, които ще направят почивката ни нещо повече от даденост, макар и сладка.

1. Спрете да мечтаете и започнете с планирането от рано

Няма невъзможни неща, няма несбъднати мечти! Някои от нас нямаме време, други средства, но все има една скътана седмица, или едни спестени парички, които само нас чакат. Просто напишете в Google дестинации в България, или разбира се в чужбина, която сте си харесали и сте готови. Вече имате списък на местата, които искате да посетите.

2. Изберете си дестинация в рамките на даден бюджет и започнете да пестите от сега

Аз вече имам заделени средства за няколко нощувки, така че не е трудно. Проверете предварително цените на билетите, на хотелите, на къмпингите или където ви е хрумнало да бъдете. Преценете как ще стигнете до мястото и запазете билет по-рано, може пък и по-евтин да излезе.

3. Отправете си предизвикателство

Има ли нещо, което никога не бихте направили докато пътувате? Е направете го! Смятате ли, че музеите и забележителностите са скучни? Направете проучване, разберете културата на местността и се потопете изцяло в атмосферата.

Пробвайте емблематични ястия, танцувайте характерни танци и какво ли още не.

Ако мислите да посетите родното ни черноморие, тръгнете си един час по-рано от плажа и поне прочетете какво пише на статуите из курорта.

4. Каквото и да говорим, по-важно от компанията няма

Подберете внимателно дружките си по време на пътуване, защото все пак не е необходимо в единствената Ви седмица през годината, която ще прекарате релаксирайки на плажа, да сте заобиколени от дразнители или просто хора, с които не си допадате.

5. Бъдете спонтанни

Представете си, че имате 4 почивни дни, ей така просто се е случило. И какво правите, оставате си вкъщи? Неееее! Стягате малък куфар с багаж, намирате си някое авантюристично приятелче и тръгвате на където Ви видят очите.

България не е никак малка, а пък местата, на които може да се забавлявате са хиляди, дори милиони.

6. Вдъхновете се

Може би в сърцето Ви е закотвена една определена дестинация, или бихте могли да бъдете на всяко едно място по света, това няма значение.

Дори и в най-студеното и дъждовно време намерете снимки от любимата си дестинация и се вдъхновете.

Следвайте пътуващите блогъри, гледайте клипчета, слушайте най-хубавите и мелодични летни песни.

Най-важното е да се насладите на всеки един момент, да си направите много снимки и да посетите местата, които винаги сте искали.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове