Как да си изберем подходящ душ гел

Как да си изберем подходящ душ гел - картинка 1

Уверете се, че използвате гел, който ви отвежда до желания резултат

1/От ден на ден хората ставаме все по-суетни. Отдавна отмина времето на добрия стар, правен в домашни условия, сапун. Днес всички залагаме на душ гела. Има ги с хиляди, различни марки, различни аромати, скъпи, евтини. Въобще всякакви. Но знаем ли как да изберем най-подходящият за нас душ гел и за нашата кожа? Не или поне много малко от нас знаят. Предлагаме ви няколко критерия според, които бързо и лесно да определите подходящия за вас душ гел.

Какъв е вашият тип кожа? За да прецените какъв душ гел да си изберете е много важно да познавате типа на вашата кожа. Сухата кожа се нуждае от хидратиране, загрубялата от ексфолиране, отпуснатата от стягане, уморената от освежаване и т.н. Всеки душ гел има специален ефект, на който трябва да обърнете внимание. Този ефект е свързан с типа на вашата кожа.

Почиства ли достатъчно добре? Топлината и мръсният въздух правят кожата ви склад за мръсотия и микроби. Какъв е смисълът от душ гел, който мирише страхотно, но не почиства достатъчно добре? Уверете се, че  използвате гел, който се разпенва добре и лесно  отмива мръсотията. Също така,запомнете ,че  един душ гел е добър,когато се използва в малки количества. Уверете се, че използвате гел, който ви отвежда до желания резултат с минимално потребление.

Ухае ли добре? Кой не обича да се глези , наслаждавайки се на прекрасни аромати. Най-често ароматът е основният фактор, който ни кара да купим един душ гел. Повечето марки душ гелове разполагат с многобройни асортименти от аромати. Изберете този, който не само ви допада, но и ше ви държи свежи цял ден.

На кратко можем да обобщим : добрият душ гел прави кожата чиста, свежа, нежна, гладка и с приятен аромат.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове