Как да сварим яйцата за Великден, без да се спукат

Как да сварим яйцата за Великден, без да се спукат - картинка 1

Пет съвета за по-голяма сигурност

При варенето на яйца за Великден, почти всеки се изправя пред предизвикателството "как да ги свари без да се спукат". Обикновено 30% от яйцата дават фира и никога не можем да достигнем желаната бройка от първия път. После ни се налага да варим втора и дори трета партида с надеждата да извадим повече здрави яйца, които да боядисаме.
За това ви предлагам моите изпитани съвети за това, как да намалим до минимум бройката на спуканите яйца с няколко трика.

1. Извадете яйцата няколко часа преди варене от хладилника и ги оставете на стайна температура.

2. Застелете памучна кърпа на дънното на съда в който ще ги варите.

3. Наредете яйцата отгоре и залейте със студена вода.

4. Сложете 1 ч.л. сол във водата и 1 с.л. оцет.

5 .Сложете на котлона на умерен огън, и ги варете 7 минути след като водата заври.


След като направите тези пет прости стъпки, шанса да имате повече здрави яйца е много по-голям!   

Източник: Кухнята на Фиков

/29

Facebook Коментари

Коментирай

На предсрочните парламентарни избори ще гласуваме за:

Велико народно събрание

59.26%

Обикновено народно събрание

40.74%

Блогове