Как да съхраним прическата си при лошо време

Как да съхраним прическата си при лошо време - картинка 1

Днес ви предлагаме 4 прости правила, с които да запазите прическата си, дори и при лошо време

Случвало се е неведнъж. Полагаме големи усилия и старание, за да въведем косата си в ред и в следващият момент времето не е никак благосклонно към нашето старание. Но има и методи, които да ни помогнат поне малко в борбата с климата.

1. В студено време винаги използвайте балсам или маска - те ще направят косата малко по-тежка и няма да й позволят да се разрошва и наелектризира. 
В топло време използвайте по-малко лак за коса и други стилизиращи вещества, пазете косата от слънцето и имайте предвид, че скалпът ви се поти, точно както и всяка друга окосмена част на тялото, но там няма как да сложите дезодорат. Мийте косата по-често, защото комбинацията от пот и прах може да причини сума неудобства - от лоша миризма, до гъбични заболявания и пърхут. 

2. Преди сушене нанесете пяна или мус. По-добре подберете такива със силикон или специално масло, тъй като те обхващат всеки косъм и правят косата гладка и копринена, така тя не пропуска и влага.

3. Сушете косата си повече от обикновено. Колкото по-малко влага има в нея, толкова е по-малък шансът тя да започне да се разрошва и оплита.

4. След като приключите със сушенето, включете сешоара си на хладен режим, така косата ви ще се „запечата" и влагата няма да прониква в нея.

И разбира се винаги може да напръскате косата си с лак преди да излезете.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове