Как да съхраняваме козметиката си?

Как да съхраняваме козметиката си? - картинка 1

Вижте съветите, дами…

Постоянно се случва на жените да не успяват да съхранят своята козметика. Изключително добри са в това. Представяме ви 8 начина, с които да запазите козметичните си продукти за по-дълго време.

1. Съхранявай фибите си в кутийка от Тик Так

Фибите са едни от онези немирни аксесоари, които имат навика да изчезват. За да не ги губиш и разпръскваш, сложи ги всичките в кутийка от Тик Так и винаги ще знаеш къде се намират, всичките накуп.

2. Предпазвай чупливите флакони

Преди да ги сложиш в куфара или раницата, сложи всеки един от стъклените флакони в чорап, за да не се счупят по време на пътуването.

3. Направи продуктите си в размер удобен за пътуване

Вместо да взимаш всички туби с почистващи средства, кремове и фон дьо тени в куфара, особено ако заминаваш само за уикенда, отсипи малко количество от продуктите в кутийка за съхранение на контактни лещи. Няма по-удобен размер за пътуване!

4. Не позволявай на бутилките с течен продукт вътре (например шампоани) да се пръснат или излеят

Необходимо ти е само квадратно парче от прозрачно фолио за готвене. Отвори капачката на шампоана и постави отдолу фолиото, след което затвори. По този начин, дори капачката да се отвори, продуктът няма да се излее и изцапа целия ти багаж.

5. Защити сенките за очи и пудрата от начупване

Абсолютен кошмар – пристигаш в хотела, отваряш пудрата, за да освежиш лицето и тя цялата е начупена. За да не ти се случва това никога вече, поставяй отгоре малки парченца памук, които ще омекотят евентуалните удари.

6. Покрий ножчетата на самобръсначката, за да не се порежеш

Ако случайно си изгубила капачката на самобръсначката си, замени я с клип (както е показано на снимката). Така няма да се порежеш на бръснача, докато ровиш с голи ръце из козметичната си чантичка.

7. Спести място от сенки за очи

Сигурно имаш безброй много нюанси и искаш винаги да ги носиш в чантата с теб. Реалността обаче е доказа, че това няма как да се случи. За да вземеш максимално много цветове, просто използвай клечки за уши – тръкни всяка клечка в желания от теб цвят, после я сложи в прозрачно пликче. Сега си готова да освежиш и поправиш грима си по всяко време!

8. Не загубвай четките си за грим и другите дребни продукти

Като ги сложиш в кутията на слънчевите си очила. 

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове