Как НСО извлече от парламента майките на деца с увреждания (видео)

Как НСО извлече от парламента майките на деца с увреждания (видео) - картинка 1

За употребената сила ще потърсим правата си по закон, казват потърпевшите

Гражданската платформа "Изправи се.БГ" разпространи видеокадри от фоайето на Народното събрание, където вчера, около 18:10 ч. НСО извлече майките на деца с увреждания от „Системата ни убива" и експерти от екипа на Мая Манолова.

Екипът на „Изправи се.БГ" беше там с редовни пропуски за заседанието на Комисията по енергетика, на което се разглеждаха неясните изравнителни сметки за парно и топла вода, заявиха от гражданската платформа.

По време на заснемането на видеата представителите на медиите бяха изведени от НСО навън, а вратата след тях беше заключена. Същите кадри бяха заснети от служители на НСО с телефони. Кадрите са от нашите собствени телефони, а едното от видеата вече е публично достъпно на Фейсбук страницата на майката на момчето с увреждания – Димитрина Русева, заснето с нейния телефон, докато останалите хора във фоайето бяха обект на произвол и физическо насилие от страна на служителите на НСО, отбелязват от "Изправи се.БГ".

"За употребената сила ще потърсим правата си по закон. От екипа на „Изправи се.БГ" потърпевшите са експерти, в това число и Мая Манолова, която добре се вижда на видеото" - заявиха още от гражданската платформа. 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли Борисов да подаде оставка?

Отдавна трябваша да я подаде!

58.82%

Да, незабавно!

23.53%

Късно е, да си изкара мандата.

5.88%

Не, в никакъв случай!

5.88%

Кой е Борисов и защо му искат оставката?!

5.88%

Блогове