Как Ръсел Кроу се променя през годините?

Как Ръсел Кроу се променя през годините? - картинка 1

Не можем да отречем, че чарът му хич не се е загубил с течение на времето

Ръсел Кроу става все по-неустоим с годините. ТОй е вече на 53 години и е все така популярен. След изключителната роля в епичния филм „Ной”, чаровникът не може да се оплаче от женско внимание и без никакви притеснения продължава да бъде на върха.

Ръсел Кроу е роден в Уелингтън, Нова Зеландия. Когато е на четиригодишна възраст, семейството му се премества в град Сидни, Австралия. Още от ранна възраст Ръсел участва за удоволствие в различни филмови и телевизионни продукции. Първата си роля получава, когато е на шест години, и това дава началото на голям брой детски роли за него. Семейството му се завръща в Нова Зеландия през 1978 г. и през следващите няколко години Ръсел Кроу се занимава предимно с рокмузика. Той и негов приятел основават групата „Roman Antix“, която по-късно е преименувана на „30 Odd Foot of Grunts“.

Ръсел Кроу се завръща в Австралия, за да се опита да продължи актьорската си кариера. През 1983 г. получава роля в мюзикъла „Брилянтин“. Въпреки това роля в по-мащабен филм получава едва през 1990 г., това е филмът „Blood Oath“.

Други филми, които повлияват на кариерата на Кроу, са „The Crossing“ (1990), където е неговата първа главна роля, както и филмът „The Efficiency Expert“, в който участва заедно с Антъни Хопкинс и Тони Колит. През 1991 г. Ръсел Кроу участва във филма „Proof“. 

За първи път Ръсел Кроу участва в американска филмова продукция през 1995 г. с ролята си в уестърна „Бърз или мъртъв“ (The Quick and the Dead).

Става популярен и в Америка след участието си във филма „Поверително от Ел Ей“ (L.A. Confidential). Успехът му продължава и със следващия му филм — „Вътрешен човек“ (The Insider), в който участва заедно сАл Пачино. Филмът получава голямо одобрение от критиката и е отличен с редица филмови награди, между които и Оскар за най-добър филм и за най-добър режисьор (Майкъл Ман).

Върхов момент в кариерата на Ръсел Кроу е неговото участие във филма „Гладиатор“ (Gladiator). Филмът е номиниран в 10 категории на наградите Оскар и в крайна сметка Ръсел Кроу получава Награда на Академията за най-добър актьор. Филмът е отличен с още четири награди Оскар, между които и награда за най-добър филм.

През 2001 г. Ръсел Кроу участва във филма „Красив ум“ (A Beautiful Mind). За ролята си в този филм той е номиниран за трета поредна година за награда Оскар за най-добър актьор.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове