Какви са причините за безсънието?

Какви са причините за безсънието? - картинка 1

Вижте съветите на специалистите

5/Проучване показва, че 44% от американците не успяват да заспят нощем. Изследването е направено сред 2300 респоденти и било поръчано от компанията „Харис Пол“, съобщава „Ройтерс“.

Резултати показват, че стресът на работното място влияе най-много върху съня. Случаите на безсъние заради стрес са се увеличили с 28% за последните 3 години. Психолозите са на мнение пък, че главната причина за липсата на сън е, че границата между личния и професионалния живот се е размила с навлизането на технологиите. Тоест, много хора пренасят работата си вкъщи.

Не си мислете, че само американците не спят. Проучване за 2015 година сочи, че над 50% от българите страдат от различна форма на безсъние. Като основна причина за това психолозите отбелязват, че все повече хора са подложени на стрес, напрежение и депресии.

Какво препоръчват специалистите, ако имате такъв проблем? Добра алтернатива е взимането на билкови продукти. Те ще ви помогнат да преодолеят безсънието, без да се пристрастявате към тях. Други помощни средства се оказват валерианът и хмелът имат общо успокояващо действие.

И двете билки се използват при нервно напрежение, възбуда, безсъние.

Освен своето благотворно действие върху съня и нервите, валерианът уравновесява нарушения сърдечен ритъм, явяващ се чест проблем за заспиването, пише „Новинар“.

Преподавател по психология от Харвадския университет пък препоръчва да се практикува йога, медитация или масаж за справяне с работния стрес.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове