Какво подариха на принцеса Шарлот за първия рожден ден?

Какво подариха на принцеса Шарлот за първия рожден ден? - картинка 1

Диаманти, сапфири и сребърни дрънкалки пълнят кутията с играчки

Кутията с играчки на британската принцеса Шарлот се напълни на първия й рожден ден, който беше вчера, подаръци от кралска особа, четири президента и трима премиера. През изминалата година, световните лидери демонстрираха уважение със скъпи подаръци подарени на малката принцеса.

 

Сребърна дрънкалка й подари мексикански президент Енрике Пеня Нието и съпругата му Анхелика Ривера по време на посещението си в кралството. Дрънкалка с зайчета от бяло злато, диаманти и сапфири, на стойност 30 хиляди лири както и копринени фигури от китайски роман "Сънят на Червената стая", която й подари министър председателя на Китай Ши Дзинпин.

Принцесата се радва най-много на един сравнително прост подарък,

който й подари президента на Съединените щати на САЩ Барак Обама и съпругата му Мишел, който посети Великобритания през миналия месец. Шарлот спеше, когато те посетиха страната, но въпреки това семейство Обама не забравиха рождения й ден. Те й остави кукла, пъзел - куче,  подобен на този, който подариха на брат и Джордж миналата година.

Британският премиер Дейвид Камерън показа изискан вкус и сдържаност при подаръка на принцесата рожден ден - образователно - копие от приказките на  Ханс Кристиан Андерсен. За Бившия канадски премиер Стивън Харпър, беше по-щедър, и я дари със ски костюм, и дарение на книга за 54 хиляди паунда която има за цел да изкорени заболявания, които могат да бъдат предотвратени чрез ваксиниране в страната.

Президентът Реувен Ривлин изпрати на Шарлот розова рокля, избродирана думите "С любов от Израел". Вестник "Телеграф" писа обаче, че тя едва ли ще носи роклята, защото е символ на привързаност към Израел, което ще изостри политическата чувствителност.

Приза "най-лошия подарък" спечели без съмнение лелята Пипа Мидълтън, която реши да даде племенницата й естествени пелени за многократна употреба, на цена четири паунда за брой.

Шарлот получи подаръци и писма от 64 страни по целия свят, от Армения до Замбия. Говорител на кралското семейство заяви, че "Херцогът и херцогинята на Кеймбридж са благодарни  за подаръците и добрите пожелания и са достатъчни за здравето и късмета, по повод първата година на Шарлот.

/29

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове