Какво се случва с кожата, когато не си трием грима?

Какво се случва с кожата, когато не си трием грима? - картинка 1

Ужасяващи неща, повярвайте…

Дори и не бихте искали да знаете колко вреди нанася гримът, докато спите, но за съжаление се налага.

На всяка от нас се е случвало поне няколко пъти да се прибере изтощена вкъщи и единственото, което е в състояние да свърши, е да заспи блажено под завивките, оставяйки искрящи цветни отпечатъци върху калъфката на възглавницата. Нека разберем колко лошо е това и защо. Нищо, което оказва влияние върху красотата ни, не бива да бъде пренебрегвано.

Гримът пречи на възобновяването на клетките

Когато не почиствате лицето си преди лягане, състоянието на кожата ви се влошава, защото през нощта клетките се обновяват и мъртвите се заместват от живи, а гримът пречи на този процес и кожата ви изсъхва.

Микробите от външната среда си остават

Тези малки симпатични същества се настаняват изключително комфортно под пластовете крем, фон дьо тен, пудра и каквото друго сте сложили. Обичат да нанасят вреди и определено работят срещу красотата ни. Ако често заспивате с грим, не се учудвайте, че вратът ви се сбръчква, че кожата ви не е еластична или че имате тъмни петна.

Причинява сериозни възпаления

Които много трудно можете да оправите. Нищо не е по-опасно за кожата ви от микробите. Те могат да ви нанесат един куп вреди и то за отрицателното време от една нощ. Възможно е да се спукат кръвоносни съдове и да се създадат условия за розацея, пъпки и всякакви други кожни неприятности.

Лепнещите ви очи

Всъщност лепнещите от спиралата очи и тъмните петна под тях съвсем не са най-сериозният ви проблем. Замислете се за бактериите и мръсотията, които върлуват и инфекциите, които могат да ви поднесат те, включително и опадане на миглите. А и едва ли се чувствате прекрасно, когато сутрин ви парят очите.

Източник: woman.bg

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове