Какво ще стане, ако един шоумен стане президент?

Какво ще стане, ако един шоумен стане президент? - картинка 1

Доста често задаван въпрос, на който потърсихме отговор

В последно време се заговори, че шоуменът Слави Трифонов ще се бори на президенстките избори тази година. Припомняме, че екипът на шоуто на Слави събра подписи за референдум с въпроси за изборното законодателство и парламентът ги одобри. Допитването ще се проведе едновременно с вота за държавен глава през есента. Няма смисъл да повтаряме отново въпросите. Всички ги знаем.

Интересна е амбицията на г-н Трифонов, която малко ни прилича на тази на Бареков. В интервю за „Лице в лице“ шоуменът ловко избегна въпросите на Цветанка Ризова затова дали ще се кандидатира за президент и дали ще прави партия. Той намекна, че всичко ще зависи от това как политическата класа ще се отнесе към резултатите от референдума. С една дума ще поживеем, ще видим.

Чудите се защо го сравнявам с Бареков… Сега ще Ви отговорим… Спомняте ли си онова далечно интервю през 2008 година със сегашния евродепутат, когато категорично заяви, че няма ни най-малко намерение да влиза в политиката. А, какво стана после – основа партия и влезе в парламента.

А, и неговите амбиции бяха едни такива розови – да стане премиер, а Росен Петров – министър на вътрешните работи. Е, стана, де…

Мислим, че може би има някакво проклятие над тези, които заявяват, че няма да влизат в политиката. И при Слави тази карма тегне, май, май. За какво мислите, че ги прави тези концерти в България и в Европа? Че много обича музиката ли? Съмняваме се, при положение, че спря със своите концерти и турнета още когато се появиха проблемите с крака му… Но, сега, каузата си е кауза, за нея иска жертви…

И така стигнахме до нашите хипотези как би управлявал Слави, ако стане президент. В последно време се наблюдава една такава ориентация към политиката на Русия. Може би, ако наистина бъде избран за държавен глава на България, ще преустановим отношенията си с руснаците.

Но, внимание, г-н Трифанов трябва много да се постарае, защото Русия много, много не ни тачи вече.

Представяме си какви ще бъдат и речите му в края на всяка година… „Българи, бъдете патриоти и не слушайте какви глупости говори  премиера Бойко Борисов. И Честита нова година от мен“. А химнът може да ни бъде „Вземи огин запали ме“.

Но това са само хипотези. Може и да бъде добър президент, кой знае. Както казахме ще поживеем, ще видим!

/34

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове