Какъв е бюджетът ни за Великден?

Какъв е бюджетът ни за Великден? - картинка 1

Разбира се, че имаме много разходи, но най-важното са празникът и семейството

Поне 80 лв. ще изхарчим за приготвяне на великденската трапеза,

пише 24chasa.bg.

Трябва да се има в предвид, че тези изчисления са върху основните покупки, които човек ще предприеме. От 32 до 40 лв. ще отидат само за около 3 кг. агнешко месо, предназначено за четиричленно семейство, отделно се закупуват ориз, картофи, олио и различни подправки, продуктите за салата, безалкохолни и алкохолни напитки.

Най-малко една кора яйца (30 броя) се боядисват във всяко домакинство, като е рядък случай толкова малко.

Разбира се, за да се боядисат яйцата трябват боя, различни украси и какво ли още не. На пазара излизат все по-нови, по-интересни и оригинални бои, лепенки и кристали, които може и да пренебрегнете, като използвате най-старият и най-изпитан метод - този с памукът.  

Още около 10 лв. трябва да похарчим в случай ,че имаме малки деца,все пак трябва да ги зарадваме с шоколадови великденски лакомства - яйчица, зайчета, бонбони.

Украсата на трапезата не е задължителна, но все повече хора полагат грижи и старание както и за коледните празници. Различните сувенирчета, красиви панери, изкуствена трева и всякакви интересни неща все повече ще допринасят за увеличението на бюджета ни. Разбира се, ако имате желание, но малък бюджет, може да потърсите идеи как сами да направите украсата си.

За закупуването на поне два великденски козунака ще ни бъдат необходими около 10 лв., Но кой ли си купува само два?

А решим ли да омесим този емблематичен сладък хляб ще ни трябват още доста продукти и разбира се, желание и сила за биенето му в масата.

И тъй като вече е сезонът на зелената салата трябва да бъдат предвидени и средства за маруля, домати, краставици и зелен лук, за което също отиват към 5-6 лв.

Разходи винаги ще има, дори и да не е Великден, но все пак, най-важното е самият празник. Не забравяйте, че в никакъв случай не е повод да харчим пари, които нямаме. С най-голямо значение са близките ни и това да бъдем с тях!

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Правителство на всяка цена или нови предсрочни избори?

Избори

66.67%

Правителство

20.00%

Рано е да се каже

13.33%

Блогове