Каменаров подаде оставка, СЕМ избира между Кошлуков и Касабов

Каменаров подаде оставка, СЕМ избира между Кошлуков и Касабов - картинка 1

БНТ ще има нов генерален директор за три месеца - до организирането на конкурс за поста

Генералният директор на Българската национална телевизия (БНТ) Константин Каменаров е депозирал оставката си малко преди заседанието на Съвета за електронни медии (СЕМ) днес, на което трябва да бъде избран негов заместник. СЕМ ще разглежда две кандидатури - на изпълнителния директор на телевизията Симеон Касабов и на програмния - Емил Кошлуков, пише Клуб Z.

До принудителната рокада в БНТ се стигна, след като Каменаров получи условна просъда от година и три месеца за шофиране в нетрезво състояние. Това го прави несъвместим с поста, който заема. Затова сега СЕМ трябва да избере временно изпълняващ длъжността в срок от три месеца - до организирането на нов конкурс за генерален директор. Иначе мандатът на Каменаров изтичаше на 1 септември 2020 година.

Общо осем души са се отказали от състезанието за временен шеф на телевизията.

 

Неофициално се спрягаха имената както на Касабов и Кошлуков, така и на членовете на управителния съвет Валери Запрянов и Василена Матакева, както и на шефката на дирекция "Новини и актуални предавания" Уляна Пръмова. Изискването към заместника е само да има не по-малко от пет години стаж в телевизия - без да има ограничение да е кадър на самата БНТ.

Желанието на СЕМ е било БНТ да бъде поета от човек от "кухнята" - за да няма сътресения за екипа, особено на фона на предстоящите след месец евроизбори, както и защото на практика новата програмна схема работи едва от няколко месеца.

На него съветът трябва да си избере и председател. Сега това е София Владимирова. 

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове