Кандидат-кметът на "Демократична България" обеща да приложи опит от Ню Йорк, Пекин и Москва

Кандидат-кметът на "Демократична България" обеща да приложи опит от Ню Йорк, Пекин и Москва - картинка 1

Бившият съдия от Софийския районен съд методи Лалов се очаква да бъде водач на листата на общински съветници

Архитект Борислав Игнатов е кандидатът за кмет на София на обединението "Демократична България" (ДСБ, "Да, България" и "Зелено движение"). Това съобщиха от бъдещата коалиция на Езерото с лилиите в Борисовата градина. Бившият съдия от Софийския районен съд методи Лалов се очаква да бъде водач на листата на общински съветници, съобщи съпредседателят на обединението и лидер на "Да, България" Христо Иванов.

Имената на кандидатите за общински съветници в столицата ще бъдат съобщени по-късно. Срокът за регистрация е до 24 септември.

Борислав Игнатов, чието име нашумя напоследък с идеята да покрие паметника на съветската армия в центъра на София със зеленина, е роден през 1972 г. във Варна. Председател е на Камарата на архитектите в България от 3 г.

Завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) в София, след което е специализирал в Колумбийския университет в Ню Йорк. Според официалната му автобиография е работил като архитект в Ню Йорк, Сиатъл и Хонконг. В САЩ е проектирал е болници, университети и жилищни сгради. В портфолиото му има музеи, офиси и летищни терминали.

 

 

Според Игнатов в София има три типа хора - гости на столицата, и такива, които имат избирателни права, но половината от тях са отвратени и не гласуват. Той се обърна към негласуващите да подкрепят него и политическата сила, която го е издигнала. Той каза, че е работил по големи проекти в Бостън, Ню Йорк, Пекин и Москва е видял какви са проблемите на големите градове и какви са добрите практики за преодоляването им. По думите му най-голямата лъжа е, че добрите практики не могат да бъдат прилагани в България тъй като "не сме германци, а българи".

Според Христо Иванов политическата формация има шансове да стигне балотаж с кандидатурата на Игнатов, а той е единствената алтернатива на Йорданка Фандъкова, която вече управлява 10 г. и на Мая Манолова, която няма как да се дистанцира от БСП.

Според съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов европейските избори са показали, че в София тя е трета сила с 16%.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Трябва ли АЕЦ "Белене" да бъде построена?

Не.

56.00%

Да.

40.00%

Не мога да преценя.

4.00%

Блогове