Караянчева vs Атанасов: Лош театър, мижава режисура и никакъв кастинг

Караянчева vs Атанасов: Лош театър, мижава режисура и никакъв кастинг - картинка 1

Ех, всички сте актьори...

5/Сутринта в ефира на „Нова телевизия“ се заформи един истински екшън между ГЕРБ и ДСБ, в частност Цвета Караянчева и Атанас Атанасов. Циркът продължи около 20 минути, което беше изключително дълъг период, повярвайте. Да се чудиш кой е по-добрият актьор с лошия сценарии – „бясният“ Реформатор или „благородната“ Гербаджийка? Да не говорим, как се надвикваха каруцарски, нищо, че бяха разделени един от друг.

Нека припомним все пак каква е политическата драма на седмицата. Вчера от управляващата партия обявиха, че настояват Бойко Борисов да дойде в НС и да им обясни какви са отношенията с ДСБ и да овободи всички назначения на Радан Кънев на високи постове - министри, зам.-министри, областни управители и др. От ГЕРБ увериха, че премиерът, който беше в Брюксел, не е знаел за пресконференцията ми.

Бойко отвърна на удара, като заяви, че няма да ги уволни. Добряк си е премиерът. „Горките“ министри трябва много да са много благодарни на Шефа. Голяма пиарска кампания, целяща да изкара Бат‘ Бойко милостив.

Ех, да бяхме овце, да се вържем, ама не сме, за съжаление.

Та, да се върнем на сутрешния двубой между Атанасов и Караянчева. Да се спрем първо на дамата от ГЕРБ. Помните ли вчера с какъв твърд тон заяви искането на управляващата партия премиерът да дойде в НС и да уволни всички министри от ДСБ. А. днес, вижте какво сподели тя: "Ние ги споменахме - г-н Москов като член на ДСБ, а г-н Ненчев г-н Кънев го посочи като човек на ДСБ. Г-н Борисов обаче каза, че държи на тях, той определя министрите, щом счита, че те могат да се справят, ние ще го подкрепим". Цитираме я дословно, да знаете.

Май й се „свиха перките“ малко.

Пред БНР тя допълни, че, разбира се, Борисов е капитанът и в ГЕРБ нямат никакви съмнения, знаели кой е техният лидер. По думите й всички подхвърляния за разкол между ПГ на ГЕРБ и Борисов, както и между Борисов и Цветан Цветанов, са смешни и "пълни глупости".

От своя страна, Атанасов обаче заяви, че е много ядосан от "евтините филми" на неговия "приятел" Бойко Борисов. Така, това противопоставяне между ГЕРБ и ДСБ ядосва всички, и най-вече умните хора, които не са връзват на театралните изпълнения.

Знаете ли, разпрата между Цветанов и Борисо не е от вчера. Просто сега се отразява в действията на двамата тартори, които с всеки изминал ден си правят напук. И така циркът продължава вече 10 години.

Ще цитираме колегите ни от „Дойче веле“, които много точно разказват за войната между Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

Очевидно е, че машината за кадри на Цветанов няма контрол над министерствата на здравеопазването и на отбраната, в които се прицели парламентарната група на ГЕРБ. Очевидно е също, че действията на Цветанов са във все по-отчетлив синхрон с онези кръгове в българската политика и икономика, които обществото нарича #Кой.

В същото време премиерът Бойко Борисов държи да демонстрира нова линия и започна да отменя поръчки, защото отивали към фирми около Делян Пеевски. Медиите около депутата от ДПС в последните седмици са неутрални към Борисов, позитивни към Цветанов и леко критични към Цацаров.

Но, да не навлизаме в дълбините на политическа партия ГЕРБ, защото ще вземе да се удавим. Връщаме се на театъра от сутринта, който приключи много бързо, когато изключих телевизора.

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове