Карфур ни напомня за годините на късния социализъм

Карфур ни напомня за годините на късния социализъм - картинка 1

Ще затвори ли компанията магазините си в България?

Доставчиците на веригата хипермаркети Карфур от няколко години се оплакват заради некоректно поведение и забавени плащания. Българското дружество на веригата – „КМБ България“ е собственост на гръцка компания, която държи правата за франчайз в страната.

Хипермаркетът дължи много пари на държавата, а през последните месеци се чуват коментари, че бавят плащанията и на своите служители.

Същата гръцка компания държи франчайза за веригата и в съседните държави Македония и Албания, където също има проблеми при разплащането с доставчиците.

Веригата беше на път да осъществи стратегическо сливане с веригата хипермаркети Пикадили, в средата на миналата година, но мениджмънта на Пикадили се отказа в последния момент, виждайки какво се случва с веригата Карфур.

По данни на в-к Капитал, през 2014 г. Карфур е имал приходи от 144,6 млн. лв. и реализирана загуба от 46,8 млн. лв.

При Пикадили нещата също не са розови. За 2014 г. веригата е реализирала загуба от 23,8 млн. лв. при 198,7 млн.лв приходи.

Репортерите на БГНЕС, днес се разходиха из щандовете на най-големия им магазин, този в столичния мол – “THE MALL”, намиращ се на Цариградско шосе. Проверката им показа, че

магазинът е като призрачен град, рафтовете са пусти почти както по времето на социализма, а касиерките стоят без работа.

/35

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове