Катерицата Беатрис ще Ви познае бъдещето!

Катерицата Беатрис ще Ви познае бъдещето! - картинка 1

Истината за екстрасенсите

5/ - "Виждам бъдещето ти. Имаш болен приятел. Обаче ще оздравее.", каза врачката.

- "Имам болен приятел, че кой няма?", отговори момичето.

Познато, нали? Всеки ден слушаме за „гадателските способности“ на мнимите медиуми. Те са навсякъде около нас. По телевизията, по пътищата, навсякъде. Последното, което медиите разпространиха по тази тема, беше за 26- годишна "врачка" от великотърновското село Ресен, която получила 20 месеца затвор при строг режим, след като успяла да измъкне 7825 лв. от наивна пенсионерка за разваляне на черна магия.

Историята се развива преди 3 години.  Екстрасенската срещнала 68-годишната си жертва от село Обединение на 13 август 2013 г. в търновския парк "Никола Габровски".

Жената била угрижена, защото тъкмо излизала от лекарски преглед. Шарлатанката я заговорила и веднага "прозряла", че на нея и семейството й е направена черна магия. Убедила я, че има дарба и може да развали злата прокоба, надвиснала над нея, сина й Николай и дъщеря й.

Истината е, че тези „мними“ врачки разчитат на наивността на хората. Щеше да е смешно, ако не беше трагично. И този случай не е единственият, който доказва тази теза. Ще Ви дам пример,  с една моя позната, която отиде при една такава гадателка…

Миналата година умира бащата на момичето. То се отчайва, преживява тежко смъртта му. Нормално, родител е. Върви си един ден по улицата и изведнъж до нея се приближава една врачка, която й казва „Много съжалявам за Георги.“ (баща й се казваше така). Момичето се ококорва и отговаря „Благодаря, но как знаете, че баща ми е починал преди месец.“.  И оттам гадателката почва да развива теорията си. Виждате ли,

ние сме самите информационни източници на екстрасенсите.

Мимиките, жестовете, реакциите – всичко това ги насочва и им дава необходимите сведения за нашата личност. Не случайно, те започват с въпроси от сорта „Нещо лошо Ви се е случило наскоро, нали?“ или пък „ Били сте болен преди време?“. Задавайки тези въпроси, очакват или да им отговорите с думи или с реакция.

И докато ние им възхищаваме на гадателските способности, те печелят немалки суми. По-горният пример доказва нашите думи.

Ако погледнем пък телевизионите медиуми като маг Илиян и маг Ани, ще се убедим колко безумни „магии“ правят и как реално не правят нищо друго освен да измъкват паричките на някои наивник.

Повелителите на времето и на злите магии са завършили може би училището за вълшебства „Хогуортс“ . Както се казва Хари Потър и Хармаяни „пасти да ядят“ пред възможностите на българските магьосници….

О, свещена глупост!

Не можем да подминем и факта, че има и наистина врачки, които познават. Но повечето, като че ли, са шарлатани. Ако нямат почва за развитие и хора, които да им се връзват, тези баячки няма да мамят и да се възползват от уязвимостта и страданието…

/40

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове