Кирил Петков: Подписваме документ с ДБ и ИБГНИ, след вота ще сме коалиция. ИТН засега не са поканени

Кирил Петков: Подписваме документ с ДБ и ИБГНИ, след вота ще сме коалиция. ИТН засега не са поканени - картинка 1

Лидерът на Продължаваме промяната ще се радва Лозан Панов да е следващият главен прокурор

"Продължаваме промяната" ще подпише документ с „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме“, според който след изборите те ще се превърнат в коалиция. 

Това заяви лидерът на ПП Кирил Петков по бТВ. За да покажем на българския народ, че вярваме, че следващото правителство ще бъде коалиционно, обясни той. 

По думите му този документ ще се нарича принципи на бъдещо управление и в него ще са всички важни неща - да не се покачват данъците, смяна на главния прокурор, здраве и образование като основни приоритети. Никой, който гласува за една от тези три партии, да не се чуди какво ще се случи след изборите, допълни Кирил Петков.  

Той обясни, че са отворени за разговори с „Има такъв народ“, но засега няма да ги канят в предизборното споразумение. По думите му е много важно егото на част от лидерите на ИТН да бъде понамалено, 

По думите му преди да седнат да говорят с ДПС, от движенито трябва да кажат, че „г-н Пеевски наистина е символ на корупцията“. ГЕРБ пък да признае, че "тези язовири вместо да струват 630 млн. трябваше да струват 200 млн. и 400 млн. сме ги дали най-вероятно на едни наши хора. Тогава защо да не седнем да говорим с тях?, каза обясни Петков. 

За бъдещото управление на страната той определи секторите така: Министерството на правосъдието на Демократична България, социалната дейност на ИБГНИ.  

„В един мечтан за мен свят, който мисля, че може да бъде реалистичен, е 121 депутати в парламента, Румен Радев да си остане президент, а Лозан Панов много бих се радвал да го видя като главен прокурор“ добави той.

/10

Facebook Коментари

Коментирай

Ще бъдат ли честни изборите на 4 април 2023 г?

Не.

67.00%

Да.

22.00%

Няма никакво значение.

11.00%

Блогове